Λισαβόνα, Πορτογαλία –Η Boehringer Ingelheim και το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Μελέτη του Διαβήτη (EFSD) ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία για τη δημιουργία προγράμματος επιχορήγησης €2,5 εκατομμυρίων για ενίσχυση της έρευνας σχετικά με το διαβήτη για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα των EFSD/Boehringer Ingelheim έχει σκοπό να ενισχύσει και να επιταχύνει την έρευνα στην Ευρώπη και να ενθαρρύνει νέα προγράμματα που στοχεύουν στην προώθηση της τρέχουσας γνώσης για το διαβήτη.

«Ο διαβήτης είναι μια πάθηση που επηρεάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Για αυτό το λόγο, η Boehringer Ingelheim είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με το ESFD για αυτή την πρωτοβουλία, φέρνοντας κοντά δύο οργανισμούς που έχουν αφοσιωθεί στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων με διαβήτη», είπε ο καθηγητής Klaus Dugi, Corporate Senior Vice President, Boehringer Ingelheim. “Ως μέρος της δέσμευσής μας προς τους ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη, υποστηρίζουμε την έρευνα που θα βοηθήσει στην κατανόηση της νόσου και συνεπώς στη βελτίωση των θεραπευτικών επιλογών για τους ασθενείς. Ελπίζουμε ότι η επιχορήγηση αυτή θα υποστηρίξει την έρευνα που διαφορετικά ίσως να μην ήταν πραγματοποιήσιμη.”

Το πρόγραμμα επιχορήγησης θα επικεντρωθεί σε δύο τομείς ενδιαφέροντος: α. την προκλινική έρευνα, που θα μελετήσει τη λειτουργία των μη-ινσουλινικών πεπτιδίων που εκκρίνονται από το ενδοκρινές πάγκρεας, διερευνώντας επίσης τους ρόλους, τις λειτουργίες και τους μηχανισμούς των μη-β κυττάρων και β. την κλινική έρευνα, η οποία θα διερευνήσει τους μηχανισμούς που συσχετίζουν τη νεφρική δυσλειτουργία με την καρδιαγγειακή νόσο στο διαβήτη τύπου 2.

Ο καθηγητής Ulf Smith, Πρόεδρος των EASD και EFSD, τόνισε τη σημασία της αύξησης της χρηματοδότησης για την έρευνα του διαβήτη στην Ευρώπη: “Το EFSD είναι υπερήφανο για την έναρξη αυτής της πολύτιμης συνεργασίας με την Boehringer Ingelheim. Ελπίζω ότι αυτή η συνεργασία θα εμπνεύσει τόσο τις κυβερνήσεις όσο και τη βιομηχανία να αυξήσουν τη συνεισφορά τους στην έρευνα για το διαβήτη.”

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από μεμονωμένα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα ή ομάδες ιδρυμάτων στην Ευρώπη και θα υπόκεινται σε αξιολόγηση από εξειδικευμένη και ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή. Οι ερευνητές που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για επιχορήγηση μπορούν να «κατεβάσουν» το έντυπο της αίτησης από τη διεύθυνση www.EuropeanDiabetesFoundation.org. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από τον Ιανουάριο 2012 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τον Απρίλιο 2012.

Σχετικά με το διαβήτη

Περίπου 366 εκατομμύρια άτομα στον κόσμο πάσχουν από διαβήτη1. Ο διαβήτης τύπου 2 είναι ο πιο συνήθης τύπος και ευθύνεται για το 90% περίπου όλων των περιπτώσεων διαβήτη2. Ο διαβήτης είναι μια χρόνια ασθένεια που εμφανίζεται όταν το σώμα είτε δεν παράγει ή δεν χρησιμοποιεί κατάλληλα την ορμόνη ινσουλίνη 3.

Σχετικά με την Boehringer Ingelheim

Ο Όμιλος Boehringer Ingelheim είναι μια από τις 20 μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως. Με έδρα το Ingelheim της Γερμανίας, δραστηριοποιείται παγκοσμίως με 145 θυγατρικές σε 50 χώρες και πάνω από 42.000 υπαλλήλους. Από την ίδρυσή της το 1885, η οικογενειακή επιχείρηση είναι αφοσιωμένη στην έρευνα, την ανάπτυξη, την παρασκευή και τη διάθεση καινοτόμων προϊόντων υψηλής θεραπευτικής αξίας για ιατρική και κτηνιατρική χρήση.

Ως κεντρικό στοιχείο της κουλτούρας της, η Boehringer Ingelheim δεσμεύεται να ενεργήσει με κοινωνική ευθύνη. Η συμμετοχή σε κοινωνικά προγράμματα, η φροντίδα προς τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους και η παροχή ίσων ευκαιριών προς όλους τους υπαλλήλους αποτελούν τα θεμέλια των παγκόσμιων εργασιών. Η αμοιβαία συνεργασία και ο σεβασμός, καθώς και η περιβαλλοντική προστασία και η βιωσιμότητα αποτελούν ουσιαστικούς παράγοντες σε όλες τις προσπάθειες της Boehringer Ingelheim.

Το 2010, η Boehringer Ingelheim πραγματοποίησε καθαρές πωλήσεις ύψους 12,6 δις ευρώ περίπου ενώ δαπάνησε σχεδόν 24% των καθαρών της πωλήσεων στο μεγαλύτερο επιχειρηματικό της τομέα, τα Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, για έρευνα και ανάπτυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.boehringer-ingelheim.com

Σχετικά με το EFSD

Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Μελέτη του Διαβήτη (EFSD) δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD) με σκοπό να παρέχει πολλαπλές πρωτοβουλίες χρηματοδότησης σε όλους τους τομείς της έρευνας για το διαβήτη. Οι στόχοι του EFSD είναι να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει την έρευνα στον τομέα του διαβήτη, για να διαδώσει ραγδαία τη γνώση που έχει αποκτηθεί και να διευκολύνει την εφαρμογή της.