Ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε όλοι οι λαοί «και ιδιαιτέρως ο βαρέως χειμαζόμενος ελληνικός λαός» να εξέλθουν της κρίσης «με τας ολιγοτέρας δυνατάς ταλαιπωρίας».

Ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε «δύσκολο και κοπιώδες» το έργο του πρωθυπουργού, αλλά και των άλλων ηγετών του κόσμου, ευχόμενος να τους δίνει ο Θεός «πνεύμα συνέσεως και φωτισμόν» και στο λαό «δύναμη» και «ομόνοια», τονίζοντας ότι για την έξοδο από αυτή τη δύσκολη περίσταση απαιτείται «συστράτευση και σύμπνοια πάντων, θυσίας, κόπους και υπομονήν».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε ότι τα αίτια της κρίσης δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά πρωτίστως πνευματικά και υπογράμμισε ότι λύση είναι η επιστροφή στο Θεό και τις ορθόδοξες χριστιανικές αξίες, τονίζοντας ότι για αυτό το λόγο η συνεργασία της πολιτείας με το Άγιον Όρος, σε αυτή ιδιαίτερα τη συγκυρία είναι, επιβεβλημένη.

Ζήτησε επίσης την αποκατάσταση της κανονικότητας με την εγκατάσταση της νέας αδελφότητας στη μονή Εσφιγμένου και την εκκένωση του κτιρίου της μονής από τους σχισματικούς «καταληψίες», ευχόμενος να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στην κανονική τάξη της εκκλησίας.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Άγιον Όρος για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την ανάληψη των πατριαρχικών καθηκόντων του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Κατά την παραμονή του εκεί θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Στη διάρκεια της συνάντησης πιθανότατα θα συζητηθεί και το θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στο οποίο αντιδρά η Εκκλησία της Ελλάδος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από