Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι για μία ώρα με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και συζήτησε μαζί του για την κρίση στην ευρωζώνη.
 
Μετά τη συνάντηση η Λαγκάρντ, την οποία συνόδευσε στην εξωτερική σκάλα του προεδρικού μεγάρου ο Γάλλος πρόεδρος, μπήκε στο αυτοκίνητό της χωρίς προηγουμένως να κάνει καμία δήλωση.
 
Η Λαγκάρντ δεν είχε κάνει καμία δήλωση ούτε κατά την άφιξή της στο προεδρικό μέγαρο.

Η συνάντησή της με τον Σαρκοζί πραγματοποιείται την προηγούμενη ημέρα από τη συνάντηση που θα έχουν αύριο στο Βερολίνο ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για την επιτάχυνση του σχεδίου που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη. 

Οι ηγέτες της ευρωζώνης συνεχίζουν να έχουν εντατικές διαβουλεύσεις για μια ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι μετάδοσης της κρίσης χρέους.

Κατά την ανακοίνωση της συνάντησης της Λαγκάρντ με τον Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων, η υπηρεσία Τύπου της γαλλικής προεδρίας είχε διευκρινίσει ότι το αντικείμενο των συνομιλιών τους είναι «η προετοιμασία της συνόδου κορυφής της G20 στις Κάννες» στις 3 και 4 Νοεμβρίου, όπως και «η κατάσταση στην ευρωζώνη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από