Κηφισιά, 5 Οκτωβρίου 2011

Επιστημονική ομάδα του Ιατρικού Π. Φαλήρου επισκέφτηκε το Αγαθονήσι, μετά από έκκληση του εφημέριου του νησιού π. Γρηγόριου, προκειμένου να πραγματοποιήσει διαβητολογικό έλεγχο στους κατοίκους.

Την ομάδα συντόνισαν και συνόδευσαν, ο Γενικός Διευθυντής της Κλινικής κ. Ιωάννης Πυρνοκόκης και ο Επιστημονικός Διευθυντής, κ. Μενέλαος Καλογερής.

Ο επικεφαλής της ιατρικής αποστολής Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος, Δρ. Ιωάννης Ντούπης, εξέτασε όλους τους κατοίκους του νησιού που το επιθυμούσαν και στη συνέχεια, προμήθευσε τους ασθενείς με ειδική συσκευή που θα τους δίνει στο εξής τη δυνατότητα να παρακολουθούνται από απόσταση σε καθημερινή βάση από τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Η υπηρεσία τηλεπαρακολούθησης του διαβήτη είναι μία πρωτοπόρα υπηρεσία που προσφέρει το Διαβητολογικό Τμήμα του Ιατρικού Π. Φαλήρου. Ο θεράπων ιατρός λαμβάνει μέσω διαδικτύου τις καθημερινές μετρήσεις του ασθενή και όταν διαπιστώνει απορρύθμιση του διαβήτη ή σχετικό με την πάθηση κίνδυνο παρεμβαίνει άμεσα παρέχοντας τις απαιτούμενες οδηγίες με sms.

Ο Δήμαρχος Αγαθονησίου, κ. Ευάγγελος Κόττορος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, τόσο στα μέλη της ομάδας του Ιατρικού Π. Φαλήρου όσο και στον Γ. Βομβύλα του «Πρότυπου Κέντρου Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτου», για τη δωρεά οχήματος στο Δήμο.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, σε μία εποχή όπου οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης έχουν αρχίσει να εκλείπουν, διατηρεί προτεραιότητά του την κοινωνική ευθύνη, την οποία εκφράζει μεταξύ άλλων ενεργειών με την υγειονομική «υιοθεσία» των κατοίκων του ακριτικού Αγαθονησίου που πάσχουν από διαβήτη.