Δωρεάν εξετάσεις σακχάρου θα πραγματοποιηθούν στον δήμο της Ηλιουπόλεως σε μία προσπάθεια να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του διαβήτη μέσω της ενημέρωσης και της πρόληψης. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας τους και να λάβουν υποστήριξη.

Έτσι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί έως και τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιείται αιμοληψία στον προαύλιο χώρο των Ιερών Ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίας Μαρίνας, Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίου Νικολάου, Αγίας Παρασκευής, Αγίων Αναργύρων και Αγίας Μαύρας.

Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί ομιλία – συζήτηση από ομάδα ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων της περιοχής της Ηλιούπολης για την ενημέρωση και την στήριξη των πασχόντων. Οι ενδιαφερόμενοι θα δώσουν ραντεβού στο δημοτικό αναψυκτήριο της περιοχής, στις 6.30 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στοΕνοριακή Ένωση των Επιστημόνων (Ε.Ε.Ε) της Ενορίας του Ι. Καθεδρικού Ναού της ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ της Θεοτόκου, που αριθμεί 200 επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων υπό την πνευματική ευθύνη του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. κ.Σπυρίδωνος Κατραμάδου, σε συνεργασία με τον Όμιλο Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α). Την επιστημονική ευθύνη της εκδήλωσης έχει η παθολόγος – διαβητολόγος δρ. Αφροδίτη Γκόβα.