Κερδίζει χρόνο η πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Arboris Capital, καθώς ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παραμένει επιφυλακτικός και ζητάει εγγυήσεις από τον υποτιθέμενο πρίγκιπα, ενώ απέσυρε την πρωτοβουλία του για τον ΠΑΟ ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο φερόμενος ως εκπρόσωπος του Αλ Σαούντ Βλάσης Τσάκας υποστηρίζει πάντως ότι ο πρίγκιπας θα έρθει το Σαββατοκύριακο για να συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

«Αυτή τη στιγμή η σιωπή είναι χρυσός. Και ο Παναθηναϊκός τον έχει ανάγκη. Προχωράμε βήμα – βήμα και πιστεύω ότι οι μέτοχοι έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για σοβαρή εταιρεία. Η Arboris Capital δεν κτυπάει στα τυφλά» δήλωσε ο επιχειρηματίας Γιώργος Γεωργίου ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε από τη συμβουλευτική επενδυτική εταιρεία να καταθέσει τον φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η ρήτρα εμπιστευτικότητας που έχει μπει και πριν από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου δεν αφήνει περιθώρια για περισσότερα στοιχεία. Περιμένει όμως ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα έχει ανάψει το πράσινο φως, ενώ φάνηκε ικανοποιημένος από τις πρώτες αντιδράσεις των μετόχων της ΠΑΕ οι οποίοι είναι ανοιχτοί σε σοβαρές προτάσεις.

ΘΕΛΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ

Σήμερα το πρωί γίνεται η γενική συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και είναι πολύ πιθανό να οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο ή να συνεχίσει το ίδιο. Το σίγουρο είναι ότι η περίπτωση του Σουλτάν Αλ Σαούντ δεν έχει προχωρήσει, αφού η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη δεν έχει λάβει ακόμη τα επίσημα πιστοποιητικά που επιθυμεί. Για πρώτη φορά ο Τζίγγερ ζητάει συγκεκριμένα στοιχεία και προτείνει συνάντηση με τον υποτιθέμενο πρίγκιπα. Θέλει λοιπόν το προσχέδιο της πρότασης το οποίο ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, διατυπωμένο σωστά και με το γνήσιο της υπογραφής από κάποια δημόσια αρχή της Σαουδικής Αραβίας. Θεωρεί, και σωστά, ότι αν δεν υπάρχει αυτό, η υπογραφή θα μπορούσε να είναι του οποιουδήποτε. Πρότεινε μάλιστα μία εναλλακτική: να κληθούν άνθρωποί του στην Τζέντα και να συζητήσουν απευθείας με τον ενδιαφερόμενο και τους εκπροσώπους του ή ακόμη, αν το επιθυμεί ο Αλ Σαούντ να έρθει στην Αθήνα και να συναντηθεί με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.

Ο Μr MIG δεν πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε από τον Τζίγγερ για τη ΓΗΠΕΛ (εταιρεία του γηπέδου στον Ελαιώνα) για να πάρει τα ηνία, όμως δηλώνει έτοιμος να συμπράξει με σοβαρό επενδυτή, να συμμετάσχει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ακόμη και να παραχωρήσει δωρεάν τις μετοχές του.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ

Οι μέτοχοι πάντως της ΠΑΕ αναμένεται να δώσουν την ευκαιρία στην Arboris Capital, η οποία έχει τη βάση της στο Αμπου Ντάμπι. Ο Γεωργίου είναι μέλος τετραμελούς ομάδας η οποία με εμπνευστή έναν φίλο του Παναθηναϊκού, τον πλοιοκτήτη Νεοαμονίτη, έδωσε ασίστ στην επενδυτική για να βρει λύση στον ΠΑΟ. Ο 37χρονος επιχειρηματίας που έδωσε τον εμπιστευτικό φάκελο στα χέρια του Γόντικα την προηγούμενη Παρασκευή είχε εταιρεία ανακύκλωσης (μέταλλα), την Scrap Thrakis (Αφοι Γεωργίου ΑΕ), η οποία έκλεισε το 2008. Είναι μέτοχος κατά περίπου 25% στο τηλεοπτικό κανάλι Εγνατία, ενώ τα παλιά καλά χρόνια κυκλοφορούσε στην Ξάνθη με Ferrari. Κάποια στιγμή υπέστη μεγάλη ζημιά, και περιουσιακή και ηθική, όπως λέει ο ίδιος, όταν «καταχρηστικά η Τράπεζα Αττικής προχώρησε κακώς σε μία διαταγή πληρωμής τεράστιου ποσού».

Το θέμα είναι στα δικαστήρια, η εταιρεία έχει δημιουργήσει και χρέη προς το Δημόσιο, ωστόσο ο Γεωργίου έχει υποβάλει αίτηση αναδιοργάνωσης της εταιρείας και είναι αισιόδοξος ότι θα επαναλειτουργήσει. Υποστηρίζει ότι έχει γίνει παραποίηση στοιχείων και θα αποζημιωθεί. «Γνωρίζω την εταιρεία που είναι γνώστης στη Μέση Ανατολή, αλλά δεν είμαι υπάλληλός της» ξεκαθαρίζει ο κομιστής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον ΠΑΟ.