«Η σύσταση της ευρείας κεντροδεξιάς παράταξης που είχαμε οραματιστεί δεν φαίνεται να κατέστη δυνατή», ανέφερε ο βουλευτής μετά το «παρών» που ψήφισε στο Μεσοπρόθεσμο, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Παράλληλα με την αποχώρηση του κ. Κιλτίδη, η στάση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να δηλώσει «παρών» στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, προκαλεί έντονες εσωκομματικές ενστάσεις.

Ο ευρωβουλευτής της Συμμαχίας, κ. Θ.Σκυλακάκη με δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ του Μεσοπρόθεσμου και θεωρούσε ότι αυτή έπρεπε να είναι η στάση του κόμματος.

«Παρά τις προφανείς και μεγάλες αδυναμίες του, που μπορούν και πρέπει να διορθωθούν από μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που αργά ή γρήγορα πρέπει να αναλάβει τις τύχες της χώρας, η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, από όσο γίνεται μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αποτελεί κρίσιμη επιλογή για να διατηρήσουμε ελπίδες αποφυγής της χρεοκοπίας» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η εικόνα της χώρας (με κεφαλαιώδη ευθύνη του πολιτικού της συστήματος), ως ανεπίδεκτης προσαρμογής στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, διαμορφώνεται μέρα με την ημέρα στα άλλα κράτη μέλη.

«Αν η εικόνα αυτή αποκρυσταλλωθεί η Ευρώπη αργά ή γρήγορα θα μας εγκαταλείψει» δηλώνει και συνεχίζει:

«Όσοι αντιλαμβάνονται τον θανάσιμο αυτό κίνδυνο, οφείλουν να αγωνίζονται για να τον αποτρέψουν. Προσωπικά θα συνεχίσω να το κάνω αυτό με όση δύναμη διαθέτω».