Ο πρωταθλητης χειµώνα Ολυµπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασε χθες το εµπόδιο της ουραγού της βαθµολογίας Λάρισας στο AEL FC Αrena µε αυτογκόλ του Κατσιαρού (0-1) και έκλεισε το 2010 µε αέρα 5 βαθµών.

Το ντεµπούτο του νορβηγού προπονητή Γιερν Αντερσεν στον πάγκο της Λάρισας δεν συνοδεύτηκε µε επιτυχία και οι Βυσσινί µετράνε δεύτερη ήττα στο νέο τους γήπεδο (είχε προηγηθεί η ήττα από τον ΠΑΟΚ µε 2-1).

Το µατς σηµαδεύτηκε από αψιµαχίες µεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο οµάδων. Ολα ξεκίνησαν από άνθρωπο της ιδιωτικής ασφάλειας ο οποίοςεπιτέθηκε στον Ιµπαγάσα! Οαργεντινός µεσεσοεπιθετικός σαν µαινόµενος ταύρος προσπάθησε να απαντήσει. Στη µάχη µπήκαν οι Μετίν, Σίµιτς, Κολοβέτσιος, Ιγκλέσιας (Λάρισας), Ιµπαγάσα, Μιραλάς, Α. Παπαδόπουλος (Ολυµπιακού). Οι ψυχραιµότεροι ηρέµησαν τα πνεύµατα και ο αγώνας άρχισε µε καθυστέρηση τεσσάρων λεπτών. Οι γηπεδούχοι µπήκαν φοβισµένοι στο πρώτο 45λεπτο και έδωσαν χώρο στον Ολυµπιακό. Ο ΕρνέστοΒαλβέρδε πραγµατοποίησε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα. Μενέα πρόσωπα τους Α. Παπαδόπουλο, Ρ. Μπράβο, Ουρτάδο, Ριέρα, ο Ολυµπιακός είχε καλύτερη κυκλοφορία της µπάλας. Η κατοχή στο α’ ηµίχρονο ήταν 70-30. Οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν χώρους, πρεσάρισαν ψηλά και δεν άφησαν τους γηπεδούχους να πάρουν ανάσα.

Η Λάρισα είχε πρόβληµα στην ανάπτυξητου παιχνιδιού.Ο Ιγκλέσιας φορτώθηκε νωρίς µε κίτρινηκάρτα, οτεχνίτης Μετίν φάνηκε αργός,ο Πουρί δεν πέρασε πάσες, ο Μπλάζεκ ήταν καλάµπλοκαρισµένος από τον Ρ. Μπράβο. Ο φορ Κουζέν δεινοπάθησε ανάµεσα στους Α. Παπαδόπουλο, Μέλµπεργκ. Ο 33χρονος επιθετικός της ΑΕΛ κατόρθωσε να ξεφύγει µία φορά από τονσουηδό στόπερ του Ολυµπιακού, όµως ο Πάρντο κράτησε ανέπαφη την εστία του (41’).

Η πειραϊκή οµάδα δηµιούργησε τρεις καλές φάσεις µε τους Ζαϊρί (13’), Μέλµπεργκ (31’), Ρ. Μπράβο (32’) µέχρινα πανηγυρίσει την επιτυχία του γκολ. Στο 35’ ο προωθηµένος Μέλµπεργκ έπιασε δυνατό σουτ και ο Κατσιαρός στην προσπάθειά του να αποκρούσει την έστειλε στα δίχτυα (0-1). Το αυτογκόλ του αριστερού αµυντικούτης Λάρισας έκρινε την έκβαση της συνάντησης.

Στο β’ ηµίχρονο η Λάρισαάλλαξε αγωνιστικό πρόσωπο, είχε τον έλεγχο του αγώνα, όµως η µοναδική εξιόλογηεπίσκεψη στην εστία του Πάρντο ήταν η φάση του 82’: ο Κουζέν αστόχησε µε κεφαλιά. Οι φιλοξενούµενοι έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες µε τους Φουστέρ (80’), Χολέµπας (89’).

Με λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο ήταν η διαιτησία του Πειραιώτη Ηλία Σπάθα. Ελέγχεται για τη φάση του 54’ όταν ο Ουρτάδο προσπάθησε να διώξει και βρήκε τον Μετίν. Χαρίστηκε στους Ιγκλέσιας (82’), Κουζέν(88’).