Τη µάχη για τη ζωή έχασε σε ηλικία 81 ετών ο αµερικανός συνθέτης Τζέρι Μποκ, ο δηµιουργός ενός από τα πλέον επιτυχηµένα µιούζικαλ, του «Βιολιστή στη στέγη».

Ο βραβευµένος µε Τόνι και Πούλιτζερ συνθέτης άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκοµείο της Νέας Υόρκης από ανακοπή καρδιάς.

Ο Τζέρι Μποκ έγινε διεθνώς γνωστός από τη µουσική για το έργο ο «Βιολιστής στη στέγη», τους στίχους του οποίου υπέγραφε Σέλντον Χάρνικ και τοποθετούνταν χρονικά στην προεπαναστατική Ρωσία. Η παράσταση ανέβηκε στο Μπροντγουέι το 1964 µε πολύ µεγάλη επιτυχία και παιζόταν επί οκτώ συναπτά έτη.

Το βραβείο Τόνι ήρθε το 1965, ενώ το ίδιο δίδυµο είχε αποσπάσει άλλο ένα βραβείο το 1960 για το «Φιορέλο». Υποψήφιοι για το ίδιο βραβείο ήταν επίσης το 1967 και το 1971, χρονιά που «Ο βιολιστής στη στέγη» µεταφέρθηκε στη µεγάλη οθόνη και κέρδισε τρία Οσκαρ (καλύτερου διασκευασµένου σεναρίου, καλύτερου ήχου και φωτογραφίας).

Ο Τζέρι Μποκ είχε πριν από τρεις εβδοµάδες – στις 24 Οκτωβρίου – αποχαιρετήσει τον συγγραφέα του «Βιολιστή» Τζόσεφ Στάιν και έτσι από το επιτυχηµένο τρίο ζει πλέον µόνον ο Σέλντον Χάρνικ.