Αποσύρει την πρόταση που είχε καταθέσει για την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, επικαλούμενη τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον ο κ. Σταύρο Λεκκάκο, διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, «δυόμιση μήνες μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα Πειραιώς απέσυρε το ενδιαφέρον της, διαπιστώνοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν είναι του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος».

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά οι τρεις σύμβουλοι του δημοσίου (Deutsche Bank, Lazard και HSBC) αναμένεται να καταθέσουν στην κυβέρνηση την έκθεσή τους για τις τράπεζες μετά τις 15 Οκτωβρίου.

Εντούτοις, κύκλοι της Τράπεζας Πειραιώς εκτιμούσαν ότι λόγω και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών η διαδικασία θα ενεργοποιηθεί ουσιαστικά περί τα τέλη Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι στα μέσα Ιουλίου η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε πρόταση προς την κυβέρνηση για την ταυτόχρονη συνδυασμένη εξαγορά του 77,35% της Αγροτικής και του 33,04% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που κατέχει το ελληνικό δημόσιο. Το τίμημα της εξαγοράς και για τις δυο συμμετοχές ανερχόταν στα 701 εκατ. ευρώ.