Μια μοναδική διαδραστική θεατρική παράσταση, όπου οι ίδιοι οι θεατές μπαίνουν στο παιχνίδι των ρόλων, θα παρουσιάσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ στην Ν. Ιωνία την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010 στις 19.00.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ νευροχειρουργός Δρ Χρήστος Γεωργόπουλος, «στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, η συμμετοχή των πασχόντων σε πράξεις πολιτισμού είναι συστατικό στοιχείο της αποκατάστασής του, που περιλαμβάνει, όχι μόνον την θεραπευτική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της μόνιμης ή παροδικής ανικανότητας, αλλά και κοινωνική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της μόνιμης ή παροδικής περιθωριοποίησης.Στο πλαίσιο αυτό οι ασθενείς μας και οι οικογένειές τους, πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουν προσκληθεί και έχουν παρακολουθήσει θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, συναυλίες και εκθέσεις. Η κοινωνική μας υπηρεσία επίσης έχει διοργανώσει στις εγκαταστάσεις μας μουσικές εκδηλώσεις και εκθέσεις. Δέκα πέντε χρόνια σκληρής δουλειάς με άριστα κλινικά και ακαδημαϊκά αποτελέσματα και απαράμιλλη κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα έχουν συγκινήσει πολλούς φορείς και πολλά πρόσωπα. Αυτή τη φορά, με ιδιαίτερη περηφάνια διαπιστώνουμε ότι συγκινούμε, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, έναν πολιτιστικό γίγαντα της χώρας μας, με αποτέλεσμα κάτι που για πρώτη φορά συμβαίνει στα διεθνή χρονικά: Μια υψηλού επιπέδου θεατρική παράσταση φιλοξενείταισε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, δηλαδή στον ίδιο τον χώρο που μοναδικά εφαρμόζει και προάγει το ιατρο – κοινωνικό πρότυπο της αποκατάστασης».

Και ο Χρήστος Γεωργόπουλος κατέληξε: «Το θέατρο είναι βάλσαμο για τους ασθενείς μας και τις οικογένειές τους, που υποφέρουν από τις επιπλοκές μιας καθαρά κοινωνικής νόσου, της αναπηρίας. Ευφραίνει τις ψυχές, ξυπνά συναισθήματα, χαρίζει αισιοδοξία και ελπίδα, αμβλύνει την μοναξιά. Καινοτομούμε μαζί με άλλους πρωτοπόρους φορείς της κοινωνίας μας με κοινό στόχο την άρση του προσωπικού άχθους και της κοινωνικής απομόνωσης».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από