Την υποστήριξή της στις προσπάθειες των χωρών μελών της Ε.Ε.να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα χρέους εξέφρασεηΚίνα, ενόψει της επίσκεψης του κινέζου πρωθυπουργού Ουέν Τζιαμπάο στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ η οποία θα εστιάσει σε οικονομικά ζητήματα.

«Οσο διάστημα θα βρίσκεται στην Ελλάδα (ο Ουέν) ένα θέμα γύρω από το οποίο θα επικεντρωθούν οι συζητήσεις μπορεί να είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της παρούσας (δημοσιονομικής) κρίσης», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Φου Γινγκ σε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ταξίδι του κινέζου πρωθυπουργού.

Οι πιέσεις από τα χρέη που αντιμετωπίζουν αρκετές χώρες μέλη της ΕΕ θα είναι επίσης στην ατζέντα όταν ο Ουέν επισκεφθεί το Βέλγιο και την Ιταλία, καθώς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ στις Βρυξέλλες, πρόσθεσε η Φου. Ο Ουέν θα επισκεφθεί και την Τουρκία.

«Βλέπουμε θετικά τις δράσεις που έχουν αναλάβει η ΕΕ και το ΔΝΤ και έχουμε καταγράψει τα πολλά μέτρα που έχει υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση και τα αποτελέσματα που αυτά

φέρνουν», επεσήμανε η Φου.

«Θα ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερες κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα αν αυτό γίνεται και θα ενθαρρύνουμε περισσότερους τουρίστες να την επισκεφθούν», υπογράμμισε.

«Μπροστά στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους η Κίνα έχει υποστηρίξει τα σθεναρά μέτρα που έχει υιοθετήσει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει την κρίση και αυτή η πολιτική είναι σταθερή», πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών αρμόδια για ευρωπαϊκά ζητήματα.

«Είναι αποφασιστικής σημασίας για την Κίνα να διατηρήσει η Ευρώπη την οικονομική της σταθερότητα και να ξεπεράσει την κρίση, να επανέλθει στην ανάπτυξη».