Το µείγµα της επικοινωνιακής πολιτικής αλλάζει στη Ρηγίλλης µε παρεµβάσεις του Αντ. Σαµαρά για τα προβλήµατα της λεγόµενης καθηµερινότητας, ενώ αναζητούν υποστυλώµατα για την υποψηφιότητα Βασ. Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής.


Ο κύκλος των προσωπικών παρεµβάσεων του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαµαρά για τα ζητήµατα της καθηµερινής ατζέντας εγκαινιάστηκε χθες µε έκκλησή του προς τους ιδιοκτήτες φορτηγών για την αναστολή των κινητοποιήσεών τους. Κοµµατικές πηγές τόνιζαν χθες ότι οι παρεµβάσεις του κ. Σαµαρά θα κλιµακωθούν στον δρόµο προς τις κάλπες της Αυτοδιοίκησης και σηµατοδοτούν στροφή στον επικοινωνιακό σχεδιασµό που ακολουθούσε η αξιωµατική αντιπολίτευση την τελευταία περίοδο, ο οποίος βασιζόταν σχεδόν αποκλειστικά στον σχολιασµό του εκπροσώπου του κόµµατος Παν. Παναγιωτόπουλου.

Είναι προφανές ότι στη Ρηγίλλης επιδιώκουν διώκουν να ενισχύσουν και την αρχηγική εικόνα του κ. Σαµαρά, η οποία εκτιµούν ότι έχει αποκτήσει ακόµη πιο στέρεες βάσεις µετά τη ΔΕΘ. Η γαλάζια επικοινωνιακή οµάδα στοχεύει πλέον και στην προσωπική σύγκρουση του κ. Σαµαρά µε τον Γ. Παπανδρέου, όπως διαφαίνεται και από τη χθεσινή παρέµβασή του. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., παράλληλα µε την έκκληση προς τους ιδιοκτήτες φορτηγών, επιχείρησε να εµφανίσει τον Πρωθυπουργό ως αποκοµµένο από την κοινωνία και ζήτησε από την κυβέρνηση να ανοίξει νοµοθετικά «παράθυρα», δίνοντας µεγαλύτερη µεταβατική περίοδο για την απελευθέρωση των οδικών µεταφορών.

Ακόµη και στελέχη της Ν.Δ. αναγνώριζαν ότι ο κ. Σαµαράς επιχείρησε να πατήσει σε δύο βάρκες, µε στόχο να προσεγγίσει τόσο τους ιδιοκτήτες φορτηγών όσο και τους εµπόρους που πλήττονται από τις κινητοποιήσεις. Η τακτική αυτή, ωστόσο, ήταν ακόµη πιο εµφανής στη θέση που παρουσίασε η αξιωµατική αντιπολίτευση για την περαίωση των φορολογικών εκκρεµοτήτων.

Σύµφωνα µε τη γαλάζια πρόταση που παρουσίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος, η Ν.Δ. θα καταψηφίσει το µέτρο της περαίωσης γιατί «αδικεί βάναυσα τον συνεπή πολίτη», αλλά είναι και έτοιµη να το υπερψηφίσει εάν η κυβέρνηση διαπραγµατευθεί µε την τρόικα και πετύχει να µην επιβάλει νέα εισπρακτικά µέτρα, όπως η µετάταξη προϊόντων σε µεγαλύτερο ποσοστό ΦΠΑ, η αύξηση των αντικειµενικών αξιών στα ακίνητα ή η επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις.

Η πρωτότυπη θέση της Ν.Δ. σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στο εσωκοµµατικό πεδίο και αντιµετωπίστηκε ως «ρεσιτάλ λαϊκισµού» από κυβερνητικούς παράγοντες.

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Οι παρεµβάσεις θα κλιµακωθούν στον δρόµο προς τις κάλπες της Αυτοδιοίκησης

Εκστρατεία για την ενίσχυση Κικίλια


ΤΗΝ ΙΔΙΑ ώρα, στη Ρηγίλλης σχεδιάζουν εκστρατεία για την ενίσχυση της υποψηφιότητας του Βασ. Κικίλια, αναγνωρίζοντας ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής αδυνατεί να προωθήσει την «αντιµνηµονιακή» στρατηγική του κόµµατος. Για τον λόγο αυτόν επιστρατεύεται ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αθήνας ο πρώην βουλευτής Αργολίδας και άλλοτε επικεφαλής της ΔΑΚΕ, Γιάννης Μανώλης, ενώ αναζητούνται κι άλλες υποψηφιότητες αντιπεριφερειαρχών που µπορούν να σηκώσουν µε επάρκεια τη «σηµαία» κατά του Μνηµονίου. Με στόχο τη στήριξη Κικίλια σχεδιάζονται και συγκεκριµένες παρεµβάσεις του Αντ. Σαµαρά έως τις εκλογές – αντίστοιχες µε την επίσκεψη που πραγµατοποίησε στο εµπορικό κέντρο της Αθήνας, συνοδευόµενος από τον υποψήφιο περιφερειάρχη.