Επικίνδυνες εκτός έδρας αποστολές για Τσέλσι και Μπαρτσελόνα, αλλά και ντέρµπι στη Γερµανία και την Ιταλία έχει το µενού στα ευρωπαϊκά πρωταθλήµατα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στην Πρέµιερ Λιγκ, η Τσέλσι έχοντας πέντε νίκες σε ισάριθµα µατς ταξίδεψε στο Μάντσεστερ για το παιχνίδι µε τη Σίτι.

Ουσιαστικά, η πρώτη δυνατή φετινή κόντρα για την οµάδα του Κάρλο Αντσελότι. Με τους γηπεδούχους να έχουν ξοδέψει 120 εκατ. λίρες το καλοκαίρι για µεταγραφές αλλά να µην έχουν δείξει έως τώρα κάτι ιδιαίτερο, το παιχνίδι µοιάζει σαν ισορροπία σε τεντωµένο σχοινί. Κοινό σηµείο για τις δύο οµάδες, ο αποκλεισµός µεσοβδόµαδα στο Λιγκ Καπ. Η Σίτι ηττήθηκε 2-1 από τη Γουέστ Μπροµ, ενώ η Τσέλσι (στο Λονδίνο) 4-3 από τη Νιούκαστλ. «Το Λιγκ Καπ δεν ήταν βασική µας προτεραιότητα και έτσι θέλησα να ξεκουράσω κάποιους παίκτες» είπε ο Αντσελότι.

Το πρόγραµµα: Σήµερα: Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι, Αρσεναλ – Γουέστ Μπροµ, Μπέρµιγχαµ – Γουίγκαν,Μπλάκπουλ – Μπλάκµπερν, Φούλαµ – Εβερτον, Λίβερπουλ – Σάντερλαντ, Γουέστ Χαµ – Τότεναµ. Αύριο: Μπόλτον – Γιουνάιτεντ, Γουλβς – Αστον Βίλα, Νιούκαστλ – Στόουκ.

Στο ισπανικό πρωτάθληµα, η Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί στο «Σαν Μαµές» κόντρα στην Μπιλµπάο, η οποία έχει αρχίσει αρκετά καλά το πρωτάθληµα. Ο Πέπε Γκουαρντιόλα – δεν θα έχει για δεύτερο συνεχόµενο µατς στη διάθεσή του τον τραυµατία Μέσι – γνωρίζει ότι τα συνεχόµενα τελευταία µατς θα έχουν προσθέσει κόπωση στους παίκτες.

Η Ρεάλ, µετά το 3-0 επί της Εσπανιόλ στο «Μπερναµπέου», έχει το εκτός έδρας παιχνίδι µε τη Λεβάντε και ακολουθεί το ταξίδι στη Γαλλία για τον αγώνα µε την Οσέρ.

Το πρόγραµµα: Σήµερα: Σπόρτιγκ Χιχόν – Βαλένθια, Λεβάντε – Ρεάλ, Μπιλµπάο – Μπαρτσελόνα. Αύριο: Λα Κορούνια – Αλµερία, Εσπανιόλ – Οσασούνα, Μαγιόρκα – Σοσιεδάδ, Σανταντέρ – Χετάφε, Χέρκουλες – Σεβίλλη, Αθλέτικο – Σαραγόσα.

Στην Ιταλία, η Ρόµα υποδέχεται στο «Ολύµπικο» την Ιντερ και η ατµόσφαιρα στην οµάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι είναι ιδιαίτερα άσχηµη. Η Ρόµα έχει µόλις δύο βαθµούς στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, ενώ το βράδυ της Τετάρτης ηττήθηκε και στην Μπρέσια. Αντίθετα, ο Ράφα Μπενίτεθ στην Ιντερ βλέπει τον Ετό να σκοράρει συνεχώς (οκτώ γκολ σε επτά αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις). Αλλη µία απογοήτευση έως τώρα είναι η Μίλαν, η οποία έµεινε στο 1-1 µε τη Λάτσιο και σήµερα υποδέχεται την Τζένοα, ενώ το ίδιο προβληµατική δείχνει και η Γιουβέντους, η οποία υποδέχεται την Κάλιαρι. Το πρόγραµµα: Σήµερα: Μίλαν – Τζένοα, Ρόµα – Ιντερ. Αύριο: Τσεζένα – Νάπολι, Μπάρι – Μπρέσια, Κατάνια – Μπολόνια, Κιέβο – Λάτσιο, Φιορεντίνα – Πάρµα, Παλέρµο – Λέτσε, Σαµπντόρια – Ουντινέζε, Γιουβέντους – Κάλιαρι.

Τέλος, στη Γερµανία ξεχωρίζει το «κρας τεστ» της πρωτοπόρου Μάιντς στην «Αλιάνζ Αρίνα» µε αντίπαλο τη Μπάγερν.

Το πρόγραµµα: Σήµερα: Μπάγερν – Μάιντς, Αϊντραχτ – Νυρεµβέργη, Σάλκε – Γκλάντµπαχ, Σεν Πάουλι – Ντόρτµουντ, Στουτγάρδη – Λεβερκούζεν, Βέρντερ – Αµβούργο. Αύριο: Βόλφσµπουργκ – Φράιµπουργκ, Καϊζερλάουτερν – Αννόβερο.