Παρίσι, Γαλλία – 21 Σεπτεμβρίου 2010 – Η sanofi-aventis ανακοίνωσε την επερχόμενη κυκλοφορία των συσκευών παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος (BGM) BGStar® και iBGStarTM, που έχει αναπτύξεισε συνεργασία με την εταιρεία Aga Matrix. Χάρη στην άνεση, την ακρίβεια και την ευκολία χρήσης που προσφέρουν, οι συσκευές BGStar® και iBGStarTM θα συμβάλλουν σημαντικά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τα άτομα με διαβήτη και τους θεράποντες ιατρούς τους, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της αντιμετώπισης της νόσου από τον ίδιο τον ασθενή. Το iBGStarTM μπορεί να συνδεθεί με συσκευή iPhone® ή iPod touch®. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που ενισχύει το όραμα της sanofi-aventis να κατακτήσει την ηγετική θέση στην αντιμετώπιση του διαβήτη σε παγκόσμια κλίμακα, προτείνοντας πρωτοποριακά τεχνολογικά συστήματα παρακολούθησης, καινοτόμες θεραπευτικές μεθόδους, εξατομικευμένες υπηρεσίες και λύσεις που υποστηρίζουν τους ασθενείς. Η κυκλοφορία των συσκευών BGStar® και iBGStar™ θα ξεκινήσει στις αρχές του 2011.

«Για εμάς το επίκεντρο είναι ο ασθενής, γεγονός που αποδεικνύει ότι κατανοούμε πλήρως τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη» εξήγησε ο Pierre Chancel, Αντιπρόεδρος του Τομέα Διαβήτη της sanofi-aventis, κατά την ομιλία του στο 46ο Ετήσιο Σύνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD) στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. «Αυτή η νέα γενιά συσκευών παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος μπορεί να αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους ως προς την αντιμετώπιση της πάθησής τους. Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου μας να παρέχουμε ολοκληρωμένες και αλληλένδετες υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας και παρακολούθησης της νόσου».

Τα BGStar® και iBGStarTM έχουν σχεδιασθεί λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ανάγκες και επιθυμίες των ανθρώπων με διαβήτη. Σκοπός και των δύο προϊόντων είναι να προσφέρουν άνετη, ακριβή και εύκολη διαχείριση της γλυκόζης του αίματος, στηρίζοντας τις κλινικές αποφάσεις στην καθημερινή ζωή των ατόμων με διαβήτη. Η εξαιρετικά μικρών διαστάσεων συσκευή iBGStarTMμπορεί να συνδεθεί σε ένα iPhone® ή iPod touch®, εμφανίζοντας τα αποτελέσματα στην έγχρωμη οθόνη αφής των συγκεκριμένων συσκευών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μεμονωμένη συσκευή, για εξέταση ανά πάσα στιγμή. Η ειδικά σχεδιασμένη και εύχρηστη εφαρμογή iBGStarTM Diabetes Manager προσφέρει εύκολη διαχείριση των δεδομένων και άμεση αποστολή τους στον θεράποντα ιατρό.

Παράλληλα με το iBGStarTM, το BGStar® της sanofi-aventis βασίζεται στην πατενταρισμένη τεχνολογία Dynamic Electrochemistry® που εξασφαλίζει ακριβείς και αξιόπιστες μετρήσεις της γλυκόζης του αίματος, ενώ και οι δύο συσκευές δεν απαιτούν χρήση επιπλέον κωδικών. Το BGStar® διαθέτει διάφορες λειτουργίες ανατροφοδότησης, όπως ειδοποιήσεις, ρυθμιζόμενους ήχους υπενθύμισης και σχόλια που εξηγούν τη σημασία των αποτελεσμάτων. Η μεγάλη, φωτιζόμενη οθόνη επιτρέπει την άμεση και εύκολη προβολή, διαχείριση και σχολιασμό των αποτελεσμάτων. Επιπλέον, η σειρά προϊόντων iBGStarTM προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση σε μια τηλεφωνική γραμμή πλήρους εξυπηρέτησης και άλλες υπηρεσίες υποστήριξης έτσι, ώστε οι ασθενείς να νιώθουν ότι μπορούν να έχουν τον έλεγχο της καθημερινής τους ζωής.

«Οι τιμές της γλυκόζης του αίματος που καταγράφονται για άμεση και μελλοντική ανάλυση, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων, αποτελούν τη βάση για σωστή και έγκυρη λήψη κλινικών αποφάσεων» δήλωσε ο καθ. Thomas Haak, προϊστάμενος ιατρός της διαβητολογικής κλινικής Bad Mergentheim στη Γερμανία. «Οι ειδικά σχεδιασμένες συσκευές που προσαρμόζονται στον καθημερινό τρόπο ζωής ενός ασθενή, επιτρέποντας την εύκολη παρακολούθηση της γλυκόζης του αίματος από τον ίδιο τον ασθενή, θα βελτιώσουν την γενικότερη αντιμετώπιση του διαβήτη».

Οι νέες τεχνολογίες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων ως προς την παρακολούθηση της γλυκόζης του αίματος

Για τους ανθρώπους με διαβήτη, η παρακολούθηση της γλυκόζης του αίματος είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του αυστηρού ελέγχου της γλυκόζης του αίματος και την πρόληψη πολλών επιπλοκών που σχετίζονται με το διαβήτη, οι οποίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη γενικότερη υγεία και ποιότητα ζωής των ασθενών. Ωστόσο, παράγοντες όπως η αξιοπιστία, η ακρίβεια, η διακριτικότητα και η ευκολία στη χρήση των συσκευών παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρά ζητήματα για ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων με διαβήτη.(1)

Οι νέες τεχνολογίες, όπως το BGStar® και το iBGStarTM, θα συμβάλλουν καίρια στην αντιμετώπιση της νόσου από τον ίδιο τον ασθενή, και στη βελτίωση της συμμόρφωσης, δημιουργώντας μια πιο ισχυρή πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ των ασθενών και των θεραπόντων ιατρών. Στον τομέα της παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος, η sanofi-aventis, σε συνεργασία με την Aga Matrix, έχει αναπτύξει αυτές τις καινοτόμες λύσεις, με σκοπό την απλοποίηση της αντιμετώπισης του διαβήτη, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους γιατρούς ή άλλους επαγγελματίες υγείας.

Η προσφορά της sanofi-aventis στην αντιμετώπιση του διαβήτη – συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης glargine, της νούμερο ένα συνταγογραφούμενης ινσουλίνης παγκοσμίως, του νέου ανάλογου ινσουλίνης ταχείας δράσης ινσουλίνης glulisine, των βραβευμένων πενών ένεσης SoloSTAR® και ClikSTAR® για εύκολη χρήση ινσουλίνης και των συσκευών παρακολούθησης BGStar® και iBGStarTM – θα δημιουργήσει ένα μοναδικό, ολιστικό μοντέλο που θα εξαλείψει τα κενά που παρατηρούνται στην περίθαλψη των ασθενών με διαβήτη. Προσφέροντας ακόμη πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης και εξυπηρέτησης στο μέλλον, οι ολοκληρωμένες αυτές λύσεις δεν έχουν άλλο στόχο πέρα από καλύτερες εκβάσεις για τους ασθενείς.

(1)SoundViewMR; Blood Glucose Meter Benchmark Tracking Study (12/2009)

-Pending CE Mark and 510k review for iBGStarTM

-Pending CE Mark and 510k review for iBGStarTM Diabetes Manager App

-Pending CE Mark and 510k review for BGStar® Data Management Software

-iPhone® and iPod touch® are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries

-Dynamic Electrochemistry® is a trademark of Agamatrix Inc., registered in the U.S. and other countries

Σχετικά με τον Τομέα Διαβήτη της sanofi-aventis

Η sanofi-aventis καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη και πρωτοποριακές λύσεις στα άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Η εταιρεία διαθέτει αυτή τη στιγμή συγκεκριμένα προϊόντα ινσουλίνης, όπως η ινσουλίνη glargine, η ινσουλίνη glulisine (κυκλοφορούν και σε πένα ένεσης: SoloSTAR® ινσουλίνη glargine και SoloSTAR® ινσουλίνη glargine), καθώς και η ανθρώπινη ινσουλίνη εκτός ελληνικής αγοράς. Σε ορισμένες χώρες (εκτός ΗΠΑ) κυκλοφορεί επίσης η ανθρώπινη ινσουλίνη & η ClikSTAR®, μια επαναχρησιμοποιούμενη πένα ινσουλίνης για την ινσουλίνη glargine ή την ινσουλίνη glulisine σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2. Μετά τη δημιουργία του Τομέα Διαβήτη της, η sanofi-aventis έχει συνάψει συμφωνίες με άλλες εταιρείες για την ανάπτυξη λύσεων παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος και την πρώτη πιθανή αναγεννητική θεραπεία για το διαβήτη. Στις ερευνητικές ουσίες συγκαταλέγεται και ένας χορηγούμενος άπαξ ημερησίως αγωνιστής του GLP-1 σε ενέσιμη μορφή, ως μονοθεραπεία και σε συνδυασμό με την ινσουλίνη glargine καθώς και ανάλογα ινσουλίνης δράσης μακράς διάρκειας.

Σχετικά με τη sanofi-aventis

Η sanofi-aventis, μία από τις κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως, ανακαλύπτει, αναπτύσσει, και παρέχει θεραπευτικές λύσεις με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Η sanofi-aventis είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Παρισιού (EURONEXT: SAN) και της Νέας Υόρκης (NYSE: SNY).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από