Ο κλινικός διαιτολόγος, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής κ. Κ. Ξένος απαντά ότι το τυρί σόγιας (tofu) παράγεται από φυσικές πρώτες ύλες και με φυσικό τρόπο.

Σχετικά με το θέμα της γενετικής τροποποίησης, είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρει κανείς πια σόγια που να μην είναι γενετικώς τροποποιημένη (που ο κόσμος ονομάζει «μεταλλαγμένη»).

Οι κύβοι με ζωμό δεν περιέχουν καρκινογόνες ουσίες. Στην αγορά υπάρχουν κύβοι με συντηρητικά, αλλά και κύβοι χωρίς συντηρητικά. Η προσεκτική ανάγνωση των ετικετών μπορεί να αποσαφηνίσει στη συνείδηση του καταναλωτή την αξία του προϊόντος διατροφής.