Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2010 – Tην πρώτη ελληνική ιστοσελίδα αφιερωμένη στα οφέλη του πρωινού και του πρωινού με βάση τα δημητριακά, εγκαινιάζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Εταιριών Δημητριακών Πρωινού (Σ.Ε.Ε.ΔΗ.Π.). Το www.seedip.grαποτελεί μια σύγχρονη, δυναμική και εύκολα προσβάσιμη πηγή πληροφόρησης που προσφέρει πλούσια ενημέρωση- από αποτελέσματα διεθνών ερευνών μέχρι και απλές συμβουλές για το πρωινό – στην εκπαιδευτική, στην ακαδημαϊκή, στην ιατρική κοινότητα και φυσικά στην ελληνική οικογένεια.

Ταυτόχρονα, όμως, το www.seedip.grέχει κι άλλον έναν πρωτοπόρο στόχο: να λειτουργήσει ως η μεγαλύτερη, ελληνική βάση δεδομένων που θα προσφέρει σφαιρική πληροφόρηση όχι μόνο για το πρωινό αλλά και για τα θέματα που συνδέονται με την κατανάλωση του όπως θέματα ιατρικά, θέματα καταναλωτή, θέματα διατροφής κ.ά. Για τον παραπάνω σκοπό, περιλαμβάνει μια ειδική ενότητα όπου Οργανισμοί που σχετίζονται με θέματα που συνδέονται με το πρωινό ανεβάζουν τα στοιχεία τους ώστε κάθε επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να συνδέεται και με άλλες επιστημονικές και έγκυρες ιστοσελίδες, να διασταυρώνει απόψεις, να συλλέγει στοιχεία και σφαιρικές γνώσεις σχετικά με το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

«Αυτός ήταν από την αρχή ο στόχος του Σ.Ε.Ε.ΔΗ.Π.: η κατανόηση των προνομίων του πιο σημαντικού γεύματος της ημέρας μέσω ανοιχτών καναλιών επικοινωνίας. Πιστεύουμε πως με το νέο siteτου Συνδέσμου Ελληνικών Εταιριών Δημητριακών Πρωινού www.seedip.grκάνουμε ένα σημαντικό ξεκίνημα προς αυτή την κατεύθυνση», δηλώνει ο πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.ΔΗ.Π., Δημήτρης Κοντογεώργος.

************************************************************************

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΠΡΩΙΝΟΥ (Σ.Ε.Ε.ΔΗ.Π.) που ιδρύθηκε τον Μάϊο του 2009, έχει ως βασική δραστηριότητά του τη διάδοση των προνομίων του πρωινού γεύματος και του πρωινού γεύματος με βάση τα δημητριακά.

Για τον παραπάνω σκοπό, ο Σ.Ε.Ε.ΔΗ.Π. πραγματοποιεί δράσεις για την ενημέρωση των τωρινών, αλλά και των μελλοντικών γενεών και συνεργάζεται με τους Θεσμικούς Φορείς της Πολιτείας, της Επιστημονικής Κοινότητας, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες.

Είναι μέλος του CEEREAL (www.ceereal.eu), του επίσημου ευρωπαϊκού φορέα που εκπροσωπεί τις εταιρίες δημητριακών της Ευρώπης έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Στόχοι του Σ.Ε.Ε.ΔΗ.Π.

  • Να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές και την οικογένεια σχετικά με τη διατροφική σημασία που έχει για την ανθρώπινη υγεία ένα πρωινό γεύμα με βάση τα δημητριακά.
  • Να προσφέρει ενημερωτικές εκδηλώσεις, ανοιχτές προς το κοινό, με στόχο την ενημέρωση για τη σημασία των δημητριακών στην ανθρώπινη υγεία.
  • Να συνεργαστεί με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καταναλωτών μέσω ισορροπημένων διατροφικών επιλογών και της κατανόησης της σημαντικότητας του πρωινού γεύματος με βάση τα δημητριακά.

Μέλη του Σ.Ε.Ε.ΔΗ.Π. είναι οι εταιρίες Nestlé®, Kellogg’s, TastyFoods (Quaker) και ΕΛΓΕΚΑ (Weetabix).