Το Κέντρο Φωνής και Κατάποσης Αθηνών (Athens Voice and Swallowing Center) ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2010 από μια ομάδα επιστημόνων με πολυετή εξειδίκευση στο χώρο των διαταραχών φωνής και κατάποσης.

Πρόκειται για το πρώτο Κέντρο που δραστηριοποιείται στη διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη διαταραχών φωνής και κατάποσης στην Ελλάδα. Στις 18 Σεπτεμβρίου ανοίγει επίσημα για πρώτη φορά σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες των πελατών του και ενώνει κάτω από την ίδια στέγη σημαντικούς επιστήμονες. Επιστημονικός διευθυντής είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος που είναι και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Φωνιατρικής Εταιρείας.

Το νέο Κέντρο απευθύνεταισε ένα ευρύ φάσμα πληθυσμού κάθε ηλικίας, επαγγέλματος και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης οι οποίοι δυνητικά μπορούν να παρουσιάσουν μια τέτοια διαταραχή φωνής ή κατάποσης, όπως ηθοποιοί, τραγουδιστές, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, πολιτικοί κ.ά.

Το Κέντρο Φωνής και Κατάποσης δίνει μεγάλη σημασία στην ομαδική δουλειά και θεραπεία του κάθε ασθενούς. Στο δυναμικό του συμπεριλαμβάνονται φωνίατροι – ωτορινολαρυγγολόγοι, φωνο – θεραπευτές, λογοθεραπευτές, ειδικευμένοι στις διαταραχές της κατάποσης, εκπαιδευτές φωνής και ψυχολόγοι. Ο βασικός πυρήνας της ομάδας αυτής μετρά ήδη 10 χρόνια συνεργασίας και δραστηριοποίησης στον τομέα αυτό, με πολυετή πείρα και στενή συνεργασία με εξέχοντες επιστήμονες του χώρου και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Το Κέντρο εκτός από τη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων αυτών παρεμβαίνει με σεμινάρια, διαλέξεις και ενημέρωση σε ομάδες.

Ήδη στο πελατολόγιο του Κέντρου συγκαταλέγονται σημαντικοί εκπρόσωποι του χώρου της τέχνης και της πολιτικής.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι κάθε πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο και σχεδιάζεται για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες. Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στην ανθρώπινη σχέση, κάτι που αποτελεί και βασική αρχή της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Φωνής και Κατάποσης.

Όπως λένε και οι ίδιοι οι επιστήμονες που καταρτίζουν την ομάδα συνεργατών του VSC “ Στόχος του Κέντρου μας είναι η προσφορά μιας πρότυπης υπηρεσίας η οποία προάγει την εξέλιξη της επιστήμης στη χώρα μας με υψηλότατου επιπέδου επιστημονικό προσωπικό, ανθρώπινη επαφή και συνέπεια στο βέλτιστο αποτέλεσμα”.