Βρετανοί ψυχολόγοι ανακάλυψαν τις οκτώ ανδρικές χορευτικές φιγούρες που γοητεύουν τις γυναίκες. Όλες σχετίζονται με κινήσεις του κορμού και θεωρούνται ως τα σήματα που εκπέμπει ο άνδρας για την υγεία, τη δύναμη και τελικά την καταλληλότητά του ως ερωτικού και αναπαραγωγικού συντρόφου.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Northumbria της Βρετανίας κινηματογράφησαν με τρισδιάστατες κάμερες 19 άνδρες, ηλικίας 18 - 35 ετών την ώρα που έκαναν χορευτικές φιγούρες. Μέσω της επεξεργασίας και της σύνθεσης των βίντεο των χορευτών που έκαναν με βιομετρική ανάλυση, δημιουργήθηκε ένας ψηφιακός κινούμενος χορευτής, που δεν είχε ούτε πρόσωπο ούτε φύλο.

Στη συνέχεια 35 νεαρές γυναίκες κλήθηκαν να παρακολουθήσουν σύντομα βιντεοκλίπ διάρκειας 15 δευτερολέπτων, με χορευτικές κινήσεις από τους ολογραφικούς χορευτές και τους ζητήθηκε να επιλέξουν ποιες κινήσεις θεωρούσαν πιο ελκυστικές.

Τους καλύτερους χορευτές και άνδρες, τους ξεχώρισαν από οκτώ κινήσεις του κορμού, του κεφαλιού, καθώς επίσης και από τις ταχύτερες κάμψεις και τα λυγίσματα των γονάτων.

Αντίθετα, οι χειρότεροι χορευτές ήταν πιο βαρείς και άκαμπτοι, που όσο και εάν τίναζαν πέρα-δώθε τα χέρια τους, αδυνατούσαν να κινήσουν γρήγορα και πιο... σέξι τον κορμό του σώματος τους.

Επίσης, πολύ κακή βαθμολογία έλαβαν οι επαναλαμβανόμενες όμοιες κινήσεις, ενώ αντίθετα προτιμήθηκαν οι ταυτόχρονες κινήσεις των χεριών και των ποδιών με τις κινήσεις του κορμού και του κεφαλιού.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες που χορεύουν κατά αυτό τον τρόπο εκπέμπουν τόλμη και δημιουργικότητα.

«Οι άνδρες σε όλο τον κόσμο θα ενδιαφερθούν να μάθουν ποιες κινήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να τραβήξουν τις γυναίκες. Τώρα πια γνωρίζουμε σε ποιες περιοχές του σώματος εστιάζουν οι γυναίκες, όταν κρίνουν τη γοητεία ενός ανδρικού χορού. Αν ένας άνδρας ξέρει τις κινήσεις - κλειδιά, μπορεί να εξασκηθεί και να βελτιώσει τις πιθανότητές του να προσελκύσει μια γυναίκα μέσω του στιλ που χορεύει», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας δρ Nick Neave.

«Το πείραμα υπήρξε πρωτοποριακό χάρη στην ουδετερότητα του απρόσωπου και άφυλου ψηφιακού χορευτή», εξηγεί ο βρετανός ερευνητής, «επειδή εξάλειψε κάθε πιθανότητα υποσυνείδητης επιρροής στην κρίση των γυναικών από άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα τη γράμμωση του σώματος, την ομορφιά του προσώπου ή την υποκειμενική γοητεία».

Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες που είχαν δείξει ότι οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν άνδρες με δύναμη, ζωτικότητα και κινητικότητα, επειδή θεωρούν ότι αυτά αποτελούν ενδείξεις για άρτιου γενετικού υλικού.

Για αυτό το λόγο, άλλωστε, συχνά ο χορός μεταξύ των ανθρώπων μιμείται ουσιαστικά τις κινήσεις φλερτ που γίνονται μεταξύ των ζώων όταν ο στόχος τους είναι η εύρεση ερωτικού - σεξουαλικού συντρόφου.

Οι ειδικοί, μάλιστα, προκειμένου να επαληθεύσουν τα ευρήματα της ψυχολογικής μελέτης, πήραν δείγματα βιολογικών υγρών από τους άνδρες εθελοντές που χόρεψαν στο εργαστήριο και προτιμήθηκαν από τις γυναίκες και μετά από βιοχημικό έλεγχο διαπίστωσαν ότι οι καλύτεροι χορευτές ήταν γενικά και οι πιο υγιείς σε όλα τα επίπεδα.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Biology Letters.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από