Με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων δράσης τους, οι Γιατροί του Κόσμου σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή συναυλία με τη συμμετοχή κορυφαίων ελλήνων καλλιτεχνών, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, με τη συμμετοχή φίλων τραγουδιστών και της Ορχήστρας του Δρόμου θα συναντηθούν στη σκηνή του Θέατρου Πέτρας, στην Πετρούπολη, και συμμετέχοντας όλοι αφιλοκερδώς θα παρουσιάσουν συνθέσεις και τραγούδια απ΄ όλη τη δισκογραφία τους.

Η συναυλία – γιορτή έχει ως σκοπό την ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Τα 20 χρόνια ζωής – 20 χρόνια δράσης των Γιατρών του Κόσμου μεταφράζονται σε χιλιάδες φίλους, εθελοντές, μέλη, υποστηρικτές και πολίτες που στάθηκαν δίπλα τους και στήριξαν το έργο τους.

Στο διάστημα αυτό, οι εθελοντές δραστηριοποιήθηκαν σε δεκάδες επείγουσες ιατρικές αποστολές σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και στην Ελλάδα, μεταφράζοντας την αλληλεγγύη σε αποτελεσματική βοήθεια προς τους πληθυσμούς οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ελάτε όλοι να γιορτάσουμε για όλα αυτά που έχουμε καταφέρει μαζί!

Πληροφορίες:

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010, Ώρα έναρξης: 20:30

Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

Συμμετέχουν αλφαβητικά:

* Νατάσα Θεοδωρίδου

* Γιώτα Νέγκα

* Βαγγέλης Κορακάκης

* Dilek Koc

* Palyrria (Μουρουλης)

* Αγγελος Παπαδημητρίου

* Έλλη Πασπαλά

* τα Χαλκέντερα Χάλκινα του Φώντα Τζανίνη και η Ορχήστρα του Δρόμου

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, φοιτητικό: 7 ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου

Εισιτήρια προπωλούνται στα δισκοπωλεία Metropolis, στα καταστήματα Publicκαι στο περίπτερο των Γιατρών του Κόσμου στην Πλατεία Κοραή.

Λίγα λόγια για τους Γιατρούς του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μία γνήσια Ελληνική Οργάνωσηπου ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία. Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουνμέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή).

Συμπληρώνοντας 20 χρόνια συνεχούς δράσης το 2010, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας. Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

20 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, Αλγερία, Τανζανία, Ουγκάντα…

Στο πεδίο των αποστολών, οι Γιατροί του Κόσμου συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

* Ιατρική φροντίδα

Η πρώτη αποστολή των Γιατρών του Κόσμου είναι να θεραπεύσουν. Οι εθελοντές της οργάνωσης δεσμεύονται να προσφέρουν βοήθεια σε όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, όπως: θύματα φυσικών καταστροφών, λιμών, ασθενειών, θύματα εμπόλεμων συγκρούσεων, πολιτικής βίας, πρόσφυγες, εκπατρισμένους, μειονότητες, παιδιά του δρόμου, τοξικοεξαρτημένους και γενικότερα σε όλους τους ανθρώπους που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα.

* Μαρτυρία

Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει θεραπεία και αποτελεσματική βοήθεια σε βάθος χρόνου χωρίς τη θέσπιση δίκαιης κοινωνικής νομοθεσίας. Με στόχο λοιπόν να είναι ουσιαστική η δράση των Γιατρών του Κόσμου, επεκτείνεται και πέρα από τον τομέα της υγείας: στηριζόμενοι πάντα στην ιατρική τους εμπειρία και σε πλήρη ανεξαρτησία, μιλούν ανοιχτά κατά της παρεμπόδισης πρόσβασης στην υγεία, εναντίον της καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας.

Οι Γιατροί του Κόσμου, κρατούν ανοιχτό το διάλογο με την πολιτική και τους πολιτικούς με στόχο να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των πληθυσμών. Αγωνίζονται ενάντια σε κάθε αδικία. Σταθεροί υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αντιτίθενται στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων.

Μακροπρόθεσμος στόχος των Γιατρών του Κόσμου είναι να κάνουν την υγεία βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.