Φωτιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στον θάλαμο απομόνωσης της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Οι φλόγες και οι καπνοί προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα αλλά και αναπνευστικά προβλήματα σε μία 34χρονη ασθενή, της οποίας η κατάσταση της υγείας κρίνεται κρίσιμη.

Η ασθενής έχει διασωληνωθεί και μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, οι θεράποντες ιατροί της ωστόσο επιφυλάσσονται να κάνουν εκτιμήσεις για την πορεία της υγείας της.

Πιο συγκεκριμένα η ασθενής νοσηλευόταν στον θάλαμο απομόνωσης όταν εκδηλώθηκε η φωτιά. Όπως λένε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, η έντονη μυρωδιά και οι πυκνοί καπνοί σήμαναν συναγερμό στους διαδρόμους της Ψυχιατρικής κλινικής, εγείροντας ερωτηματικά για τα συστήματα πυρανίχνευσης.

Επιπλέον, υπογραμμίζουν πως στους διαδρόμους της Ψυχιατρικής κλινικής είναι στοιβαγμένα 17 ράντζα(η κλινική έχει δυναμικότητα 20 κλινών με αποτέλεσμα τα ράντζα να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο), γεγονός που δυσχεραίνει ούτως ή άλλως την φροντίδα των ασθενών.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια τηςφ ωτιάς, καθώς η έρευνα της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημειώνεται ωστόσο, πως τα τελευταία 3 χρόνια έχουν ξεσπάσει πέντε φωτιές στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».