Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλοί άντρες που γιορτάζουν ωσονούπω τα 70 τους χρόνια, αλλά πρόθυμα φωτογραφίζονται χωρίς μπλουζάκι. Ο σερ Κλιφ Ρίτσαρντ, ο θρυλικός βρετανός τραγουδιστής, είναι η περήφανη εξαίρεση του κανόνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail.

Ο σερ Κλιφ θα γιορτάσει τον προσεχή Οκτώβριο τα 70α του γενέθλια, αλλά προσφάτως πόζαρε ημίγυμνος για το ημερολόγιο του 2011 που φέρει την υπογραφή του.

Η έκπληξη είναι πως ο ηλικιωμένος τραγουδιστής μοιάζει να έχει διατηρήσει το κορμί της νιότης του – ανάλογες φωτογραφίες του είχαν δημοσιευτεί το 1963, όταν ήταν μόλις 23 ετών, και οι διαφορές του τότε με το τώρα είναι σχεδόν ανύπαρκτες!

Πως έγινε αυτό; Ο σερ Κλιφ θεωρεί ως μυστικό της αιώνιας νιότης του το τένις (παίζει τρεις φορές την εβδομάδα), σε συνδυασμό με δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί που καθημερινά πίνει και λίγη λεκιθίνη που καθημερινά παίρνει (πολλοί πιστεύουν ότι η λεκιθίνη περιορίζει την ικανότητα του σώματος να σχηματίζει λίπος).

Υπάρχει βέβαια και κάτι ακόμα: είναι καθ’ όλα υγιής. «Η ηλικία δεν αποτελεί θέμα όταν είναι κανείς αρκετά τυχερός ώστε να έχει την υγεία του», λέει. «Ποτέ δεν αντιμετώπισα σοβαρά προβλήμαρα υγείας, ούτε χρειάστηκα νοσηλεία. Αν, λοιπόν, όπως λένε τα 60 είναι τα νέα 40, εγώ που πάω στα 70 ουσιαστικά βρίσκομαι στα νέα 50»!

Για την ιστορία, ο σερ Κλιφ έχει περίμετρο μέσης 75 εκατοστά και ζυγίζει 67 κιλά – κοντολογίς έχει τις διαστάσεις που είχε και στα 23 του…