ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ της τηλεόρασης ορισμένοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και καθηγητές πανεπιστημίων συμβουλεύουν:

●Μη δίνετε σημασία στο δημόσιο χρέος και στο τι λένε οι αγορές.

●Μην ακούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς και μην τηρείτε όσα συμφωνήσατε.

Ευφυής ιδέα.

Ο καλύτερος τρόπος να μη σε τρώει ένα πρόβλημα είναι να ξεχάσεις το πρόβλημα. Να το πετάξεις από πάνω σου σαν να είναι παλιό ρούχο.

Γιατί θαρρείτε χώνει το κεφάλι της στην άμμο η στρουθοκάμηλος;

Αν ξοδεύετε περισσότερα από όσα βγάζετε, στο τέλος καταφεύγετε στον δανεισμό από τις τράπεζες. Κι όταν πάψουν να σας δανείζουν οι τράπεζες, καταφεύγετε στον τοκογλύφο.

Όταν λοιπόν βρεθείς σε κατάσταση να μη μπορείς να πληρώσεις, τότε πέτα από πάνω σου το πρόβλημα και την απελπισία. Απλώς, αρνήσου να πληρώσεις.

Μη σκέφτεσαι ότι μπορεί:

●Η τράπεζα να σου πάρει το σπίτι ή τον μισό μισθό και ο τοκογλύφος να βάλει δύο μπράβους να σου σπάσουν τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι ή να κάψει το σπίτι σου.

– Μα, καλά, θα πείτε, οι αγορές, δηλαδή οι τράπεζες που δανείζουν τα κράτη, είναι τόσο άγριες και βάρβαρες σαν τους τοκογλύφους;

Δυστυχώς, είναι χειρότερες.

Παλιότερα, όταν ένα κράτος, όπως το ελληνικό, δεν πλήρωνε τα χρέη του, οι τράπεζες έστελναν τις κανονιοφόρους των μεγάλων δυνάμεων για να «πείσουν» το μπαταξίδικο κράτος να πληρώσει. Και το έβαζαν κάτω από διεθνή οικονομικό έλεγχο (ΔΟΕ). Δηλαδή, οι διεθνείς τράπεζες εισέπρατταν απευθείας τους καλύτερους φόρους του κράτους, δηλαδή τις προσόδους των μονοπωλίων του κράτους.

Τώρα κάνουν κάτι ακόμη χειρότερο. Σταματούν να σε δανείζουν και σε αναγκάζουν να πας για δανεικά στο ΔΝΤ. Αλλά το ΔΝΤ για να σου δώσει δανεικά βάζει την οικονομία σου στην πρέσα:

●Κόβει τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και ρίχνει τον λαό στην πείνα και στη δυστυχία. Για να πληρωθούν τα δανεικά.

Οι εξυπνάδες των τηλεοπτικών παραθύρων και των καφενείων δεν αποτελούν πολιτική και μάλιστα οικονομική.

Αν ήταν τόσο εύκολο θα τα κατάφερνε και ο Αλογοσκούφης.