Μεγάλη απογοήτευση χθες το βράδυ στη Μαλακάσα. Ενώ πάνω από τριάντα χιλιάδες φαν περίμεναν με αδημονία να δουν τους Depeche Mode λίγο μετά τις 9.30 να βγαίνουν στη σκηνή, ανακοινώθηκαν τα δυσάρεστα. Η συναυλία ακυρώθηκε. Ο Ντέιβ Γκάχαν, ο τραγουδιστής του γκρουπ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όπως είπε εκπρόσωπος του συγκροτήματος που ανέβηκε στη σκηνή για να ενημερώσει το κοινό, ο Γκάχαν δεν αισθανόταν καλά και έκριναν σωστό ότι έπρεπε να ελεγχθεί η κατάσταση της υγείας του. Λυπούμαστε, είπαν, αλλά είναι λόγοι υγείας.

Αν όλα είναι καλά _ είπαν οι διοργανωτές _ η συναυλία θα γίνει σήμερα και το κοινό θα ενημερωθεί από τα μέσα ενημέρωσης.

Απογοήτευση, ανησυχία, ταλαιπωρία. Και έντονες διαμαρτυρίες. Ενώ στην είσοδο έφταναν ακόμη άνθρωποι που είχαν κολλήσει στην Εθνική πλησιάζοντας στη Μαλακάσα, είχε αρχίσει η εσπευσμένη αποχώρηση. Ουρές στην είσοδο/ έξοδο και έντονες διαμαρτυρίες από τον κόσμο _ μερικά μπουκάλια εκτοξεύτηκαν στη σκηνή. Η βραδιά τέλειωσε νωρίς, αλλά η ταλαιπωρία συνεχιζόταν ώς αργά. Κάποια στιγμή αναφέρθηκε πως ο Γκάχαν είχε ίωση, αλλά το ερώτημα είναι πότε πραγματικά κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να βγει στη σκηνή. Όπως ακούστηκε, ο Γκάχαν αισθανόταν άσχημα από νωρίς, αλλά πήγε στον χώρο, τον εξέτασαν οι γιατροί και αποφάσισαν ότι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο. Πάντως αν είναι καλά σήμερα, γίνονται προσπάθειες να γίνει η συναυλία, γιατί το πρόγραμμα τούς θέλει μεθαύριο στην Κωνσταντινούπολη.

Όλα έδειχναν πως ο κόσμος θα απολάμβανε μια ανάλογη του 2006 βραδιά, όταν οι Depeche Mode είχαν παίξει πάλι στη Μαλακάσα. Το συγκρότημα είχε μόλις αρχίσει την περιοδεία του την Tour Of The Universe, με δύο συναυλίες που είχαν προηγηθεί στο Λουξεμβούργο και στο Ισραήλ. Στο Τerra Vibe πάντως χθες έπαιξαν κανονικά οι Motor και οι Puressense που είχαν αναλάβει να ανοίξουν για τους Depeche. Αλλά το συναυλιακό καλοκαίρι κάθε άλλο παρά καλά είχε αρχίσει.