Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ διακήρυξη της Δράσης, του νέου κόμματος που γεννήθηκε χθες με κεντρικούς ιδρυτές τους Στέφανο Μάνο, Βασίλη Κοντογιαννόπουλο και Γιάννη Μπουτάρη, παρουσιάστηκε χθες στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

Στη νέα πολιτική κίνηση συμμετέχουν επίσης ο πανεπιστημιακός Θάνος Βερέμης και ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, ενώ χαιρετιστήρια επιστολή έστειλε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους ιδρυτές τόνισε πως «φιλοδοξούμε να εκφράσετε την ελπίδα».

Ο κ. Κοντογιαννόπουλος στην ομιλία του διευκρίνισε ότι, εάν οι εθνικές εκλογές προηγηθούν των ευρωεκλογών, η Δράση δεν θα κατεβάσει ψηφοδέλτια, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο νέος πολιτικός φορέας θα συνεργαστεί με όποιο κόμμα επιλέξει ο λαός να αναδειχθεί πρώτο. Από την πλευρά του, ο Στέφανος Μάνος είπε ότι έχει φρέσκες ιδέες, οι οποίες είναι πιο προχωρημένες από αυτές των Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου και εξ αυτού του λόγου συμμετέχει για μία ακόμη φορά στην ίδρυση νέου κόμματος. Στην ιδρυτική διακήρυξη της Δράσης αναφέρεται: «Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του 2009. Είναι η πρώτη μας παρέμβαση για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Το πρώτο βήμα για να σταματήσει ο κατήφορος και να ξαναβρούμε οι Έλληνες την ελπίδα, την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη. Επίσης καλούνται όλοι οι πολίτες που αναφωνούν “δεν πάει άλλο” να απεγκλωβιστούν από τα παρακμιακά κατεστημένα και να συστρατευθούν μαζί μας».

Η Δράση απευθύνεται στους προοδευτικούς πολίτες, τους κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς, σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθερους, εκσυγχρονιστές και πραγματιστές και τους καλεί σε συνεργασία.