Η Γαλλία ήξερε ότι ο Νικολά Σαρκοζί και η Κάρλα Μπρούνι ερωτεύθηκαν κεραυνοβόλα. Λίγες ημέρες μετά την πρώτη επέτειο του γάμου τους στις 2 Φεβρουαρίου, η χώρα έμαθε όλες τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες της πρώτης τους συνάντησης από ένα βιβλίο. Συγγραφέας του είναι ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να τους γνωρίσει.


Πιστός στον παρορμητικό χαρακτήρα του, ο γοητευτικός πρόεδρος έκανε πρόταση γάμου στην Κάρλα Μπρούνι την ίδια νύχτα που τη συνάντησε για πρώτη φορά. Την προκάλεσε να τον φιλήσει στα χείλη, λέγοντάς της ότι εκείνη θα ήταν η δική του Μέριλιν Μονρόε. Ο πρόσφατα διαζευγμένος πρόεδρος είπε ακόμη στο πρώην τοπ μόντελ ότι ήταν η ρομαντική και σεξουαλική αδελφή ψυχή του και σαν ζηλιάρης σύντροφος χλεύασε τα στραβά πόδια του Μικ Τζάγκερ, παλιού εραστή της αγαπημένης του. Κάπως έτσι πλέχτηκε το ειδύλλιο, όπως αποκαλύπτει ο Ζακ Σεγκελά ο άνθρωπος που διοργάνωσε για τον Νικολά Σαρκοζί και την Κάρλα Μπρούνι ένα ραντεβού στα τυφλά στο σπίτι του το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου του 2007. Ο 75χρονος Σεγκελά σταρ της διαφήμισης και φίλος και των δύο, φαίνεται ότι εκείνο το βράδυ κρατούσε σημειώσεις. Και αυτές τις ημέρες τις έδωσε στη δημοσιότητα με το βιβλίο του «Μη εξουσιοδοτημένη αυτοβιογραφία».

Τη συνάντηση είχε ζητήσει ο ίδιος ο Σαρκοζί έναν μήνα μετά το διαζύγιό του από τη Σεσιλιά. Όπως γράφει στο βιβλίο του ο Σεγκελά, ο πρόεδρος μαγνητίστηκε αμέσως από την Κάρλα. Εκείνη συμπεριφερόταν σαν «τη θεά Άρτεμη με νύχια από βελούδο». Φλέρταρε με τον Σαρκοζί μιλώντας του απευθείας στον ενικό και ανακοινώνοντάς του ότι γνώρι ζε πολύ καλά τη φήμη του ως γυναικά. «Η φήμη μου δεν είναι χειρότερη από τη δική σου», της απάντησε. «Σε ξέρω πολύ καλά αν και δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ… Κάνεις έρωτα γιατί κανείς δεν σου κάνει έρωτα. Ξέρω τα πάντα για σένα γιατί είμαι τόσο πολύ σαν εσένα». Καθώς οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες δεν έβγαζαν μιλιά, ο Σαρκοζί υποσχέθηκε στην Μπρούνι ότι θα καθόταν στην πρώτη σειρά στην επόμενη συναυλία της. «Θα ανακοινώσουμε την επισημοποίηση της σχέσης μας. Θα δεις, θα τα καταφέρουμε καλύτερα από τη Μέριλιν Μονρόε και τον Κέννεντυ», της είπε. «Τέτοια δέσμευση ποτέ!», του απάντησε εκείνη. «Θα ζήσω μόνο με έναν άνδρα που θα μου χαρίσει ένα παιδί». Ο Σαρκοζί δεν είχε κανένα πρόβλημα: «Έχω ήδη πέντε. Γιατί όχι έξι;». Έπειτα έσκυψε στο αυτί της και της ψιθύρισε: «Βάζω στοίχημα ότι δεν θα τολμούσες να με φιλήσεις αυτήν τη στιγμή μπροστά σε όλους». Εκείνη δεν απάντησε. Έπειτα την κάλεσε να περάσει μαζί του τα Χριστούγεννα στην Αίγυπτο. Η Κάρλα αρνήθηκε.

Όταν η Κάρλα γνώρισε τον Νικολά


ΚΑΡΛΑ ΜΠΡΟΥΝΙ: Έχω την αίσθηση ότι είμαστε σε ένα ραντεβού στα τυφλά, αλλά μην υπολογίζεις σε μένα. Η φήμη σου με τρομάζει.

ΝΙΚΟΛΑ ΣΑΡΚΟΖΙ: Η φήμη μου δεν είναι χειρότερη από τη δική σου. Σε ξέρω καλά αν και δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ. Θα δεις. Θα τα καταφέρουμε καλύτερα από τη Μέριλιν και τον Κέννεντυ.

ΚΑΡΛΑ ΜΠΡΟΥΝΙ: Με τους παπαράτσι είσαι ερασιτέχνης. Η σχέση μου με τον Μικ (Τζάγκερ) έμεινε κρυφή για οκτώ χρόνια.

ΝΙΚΟΛΑ ΣΑΡΚΟΖΙ: Μα πώς μπόρεσες να είσαι με έναν τύπο που έχει τόσο αστεία πόδια;

«Τον βρήκα, πάντως, λίγο άξεστο»


ΟΙ ΔΥΟ «σαιξπηρικοί ήρωες», όπως τους περιγράφει ο Ζακ Σεγκελά έφυγαν μαζί εκείνο το βράδυ. Ο Σαρκοζί συνόδευσε με το προεδρικό αυτοκίνητο την Κάρλα Μπρούνι στο σπίτι της και πριν αποχωριστούν εκείνη του έδωσε το νούμερο του τηλεφώνου της. Δέκα λεπτά αργότερα τηλεφώνησε στον Σεγκελά «Τι γοητεία, τι ευφυΐα, τι ενέργεια. Τον βρήκα, πάντως, λίγο άξεστο. Του έδωσα το τηλέφωνό μου και ακόμα να με πάρει». Ο Σαρκοζί φυσικά τηλεφώνησε. Κι όταν την προειδοποίησε ότι μια έξοδος μαζί του δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση, αφού τον ακολουθούν παντού οι παπαράτσι, εκείνη του απάντησε: «Με τα κουτσομπολίστικα έντυπα είσαι ερασιτέχνης. Η σχέση μου με τον Μικ έμεινε κρυφή για οκτώ χρόνια. Είχαμε γυρίσει όλες τις πρωτεύουσες και δεν μας είχε πιάσει ούτε ένας φωτογράφος». Ο πρόεδρος ζήλεψε: «Πώς μπόρεσες να μείνεις οκτώ χρόνια με έναν άνθρωπο που έχει τόσο αστεία πόδια;». Ο Ζακ Σεγκελά κατάλαβε αμέσως ότι η Κάρλα Μπρούνι ενδιαφερόταν για τον Νικολά Σαρκοζί: εκείνο το βράδυ φορούσε χαμηλά παπούτσια για να μη φαίνεται πιο ψηλή από εκείνον. Και αυτήν τη συνήθεια την κρατάει ακόμη…