ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον 37χρονο ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα επιβεβαίωσαν οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Η νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή κ. Χρήστο Λευκίδη παρουσία και του κ. Σίμου Μεσογείτη, του τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένεια του 15χρονου, κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για «τυφλό τραύμα θώρακος διά βλήματος πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος- ανθρωποκτονία».

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κ. Λευκίδης ύστερα από την εξέταση της σορού του Γρηγορόπουλου, που κράτησε δυόμισι ώρες, η σφαίρα από το 9άρι περίστροφο του ειδικού φρουρού διαπέρασε την καρδιά του παιδιού και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο.

Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως η σφαίρα έφερε μια μικρή αλλοίωση, γεγονός που αρχικά δεν απέκλεισε το σενάριο που υποστήριξε από την αρχή ο Κορκονεάς, ότι δηλαδή πυροβόλησε στο έδαφος και στη συνέχεια η σφαίρα εποστρακίστηκε. Η προσεκτικότερη όμως εξέταση της σορού του άτυχου 15χρονου απέκλεισε οριστικά τον ισχυρισμό του. Η φορά της σφαίρας που τραυμάτισε θανάσιμα τον Αλέξη Γρηγορόπουλο ήταν από επάνω προς τα κάτω. Σε περίπτωση εποστρακισμού της, όπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» έμπειροι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., θα έπρεπε η φορά της σφαίρας να ήταν αντίστροφη και να είχε χτυπήσει το παιδί από κάτω προς τα επάνω. «Από τη φορά καταλαβαίνουμε πως ο αστυνομικός πυροβόλησε έχοντας στραμμένο το όπλο του προς το πλήθος», επισημαίνουν κύκλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή στη συνέχεια παραδόθηκε στην Ασφάλεια και από εκεί στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η σφαίρα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να πραγματοποιηθεί βαλλιστικός έλεγχος, τα αποτελέσματα του οποίου όμως δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί. Σύμφωνα όμως με καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η βαλλιστική έρευνα δεν έδειξε αλλοίωση της σφαίρας από πρόσκρουσή της στην άσφαλτο ή στο πεζοδρόμιο. Αντίθετα, η αλλοίωση που υπάρχει οφείλεται στην πρόσκρουσή της σε οστό του 15χρονου.

Η ΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 9ΑΡΙ

διαπέρασε την καρδιά του παιδιού και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο