Σε αναζήτηση προπονητή για την εθνική ομάδα είναι η ομοσπονδία μπάσκετ.

Ο πρόεδρος της Fiba Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ επιβεβαίωσεότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της εθνικής ομάδας.

«Ο Παναγιώτης ήταν προπονητής μέχρι το Πεκίνο . Τελείωσε αυτή η περιοδος. Δεν έχουμε τη δυνατότητα ο προπονητής μεγάλης ομάδας να είναι και προπονητής της εθνικής ομάδας. Έχουμε το χρόνο να δούμε τό τι θα γίνει μέχρι τις επίσημες δραστηριότητες. Θα αποφασίσουμε περίπου την άνοιξη. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» υποστήριξε ο κ Βασιλακόπουλος.

Η αποχώρηση του Γιαννάκη από την εθνική ομάδα είναι κάτι που αναμενόταν. Ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού, είχε συμβόλαιο έως το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.

Το γεγονός ότι τον περασμένο Φλεβάρη αποδέχτηκε την πρόταση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου για συνεργασία με τον Ολυμπιακό ήταν κάτι που δενάρεσε στην ομοσπονδία.Ομως, σε καμμιά περίπτωση, η ΕΟΚ δεν θέλησε να κάνει αυτή το πρώτο βήμακαι να του ζητήσει να αποχωρήσει από την εθνική.

Η ελληνική ομάδα, προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, όπου κατέλαβε τελικά την 5η θέση, χάνοντας στον προημιτελικό από την Αργεντινή.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέλαβε την εθνική ομάδα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004. Η εθνική ήταν πέμπτη στο ολυμπιακό τουρνουά, αλλά οι επιτυχίες ήρθαν τα επόμενα χρόνια, με την κατάκτηση του χευρού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βελιγράδι, το ασημένιο στο παγκόσμιο της Ιαπωνίας, ενώ ήταν 4η στο ευρωαπίκό πρωτάθλημα τηες Ισπανίας, το 2007.

Ποιοί είναι οι υποψήφιοι αντικαταστάτες; Αν η ΕΟΚ προτιμήσει Ελληνα προπονητή, είναι γεγονός ότι έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τον Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος έχει δουλέψει στην Ντυναμό Αγίας Πετρούπολης και τη Βαλένθια. Πάντως «παίζει» και ο Ετόρε Μεσίνα, προπονητής τώρα της ΤΣΣΚΑ, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει και να επιστρέψει στην Ιταλία.