Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη συνολικά 4.721 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τα σχολικά έτη 2009-2010 και 2010-2011.

Οι δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ δημοσιεύονται αναλυτικά στα ΦΕΚ 515/08.10.2008 και 516/08.10.2008, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις προμηθευτούν δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (με αριθμούς 2Π/2008 και 3Π/2008).

Υπενθυμίζεται ότι οι προκηρύξεις αφορούν τους κλάδους ΠΕ60 Νηπιαγωγών, ΠΕ01 Θεολόγων, ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας, ΠΕ09 Οικονομολόγων, ΠΕ10 Κοινωνιολόγων, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, ΠΕ13 Πτυχιούχων Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, ΠΕ19 Πληροφορικής ΑΕΙ, ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ, ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών, ΠΕ33 Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης και ΠΕ34 Ιταλικής Γλώσσας, καθώς επίσης και τους κλάδους ΠΕ70 Δασκάλων, ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών, ΠΕ04 Φυσικών, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας.

Η αίτηση

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση με το ειδικό έντυπο «Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση», το οποίο διατίθεται από τις περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και από τα κατά τόπους ΚΕΠ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους υποψηφίους, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, στις κατά τόπους Διευθύνσεις και τα Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, ανεξαρτήτως της βαθμίδας εκπαίδευσης για την οποία πρόκειται να διαγωνισθούν.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίστηκε- και για τις δύο προκηρύξεις- η 11η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών θα διενεργηθεί με το νέο έτος και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα Σαββατοκύριακα. Δικαιολογητικά

Στις αιτήσεις οι υποψήφιοι θα πρέπει να επισυνάψουν:

* Φωτοαντίγραφο διπλής όψεως της αίτησης με πρωτότυπη υπογραφή.

* Παράβολο 20 ευρώ που εκδίδεται από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία.

* Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή ελλείψει ταυτότητας των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου, όπου αναγράφεται ο αριθμός, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και η φωτογραφία του κατόχου. Αν δεν προκύπτει η ημερομηνία γέννησης, πρέπει να προσκομισθεί και πιστοποιητικό γέννησης.

* Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου στο οποίο να αναγράφεται η ακριβής αριθμητική βαθμολογία και το έτος κτήσης αυτού. Αν δεν προκύπτει από το πτυχίο ο βαθμός και ο χρόνος κτήσης αυτού, προσκομίζεται πιστοποιητικό σπουδών στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία αυτά. Για τους τίτλους αλλοδαπής κατατίθεται πράξη αναγνώρισής τους και βεβαίωση βαθμολογικής αντιστοιχίας.

* Επικυρωμένα αντίγραφα μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, εφόσον κατέχουν οι υποψήφιοι.

* Βεβαίωση προϋπηρεσίας η οποία χορηγείται από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες Διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας, με καταληκτική ημερομηνία υπολογισμού την τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων.

Για πολυτέκνους

Υποψήφιοι που είναι γονείς 4 τουλάχιστον τέκνων ανήλικων ή στρατευμένων ή σπουδαζόντων, πρέπει να επισυνάψουν στην αίτηση συμμετοχής τους τα εξής:

* Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο ή την Κοινότητα, στο οποίο να φαίνεται η ηλικία των τέκνων.

* Για τα μη ανήλικα στρατευμένα τέκνα, πιστοποιητικό στρατιωτικής κατάστασης ότι υπηρετούν τη θητεία τους.

* Για τα μη ανήλικα σπουδάζοντα τέκνα, πιστοποιητικό της οικείας σχολής ότι είναι φοιτητές ή σπουδαστές.

Οι υποψήφιοι, εφόσον διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα, μπορούν με ξεχωριστή αίτησή τους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό σε περισσότερους από έναν κλάδους. Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος υποβάλει ισάριθμες αιτήσεις αναγράφοντας σε κάθε μια τον κλάδο και τον κωδικό της θέσης σύμφωνα με την προκήρυξη.