Αμόκ έχει πιάσει τους φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι περιμένουν πώς και πώς το πρώτο παιχνίδι της ομάδας τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από τρία χρόνια απουσίας. Χθες το τηλεφωνικό κέντρο της ΠΑΕ κατακλύστηκε από κλήσεις φίλων του Παναθηναϊκού που ζητούσαν να ενημερωθούν για τα εισιτήρια του αγώνα με την Ίντερ την προσεχή Τρίτη. Όπως ανακοίνωσε η «πράσινη» ΠΑΕ τα εισιτήρια του συγκεκριμένου αγώνα, μαζί με αυτά για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανθρακικό, τίθενται σήμερα σε κυκλοφορία από τα εκδοτήρια τόσο του Ολυμπιακού Σταδίου, όσο και του γηπέδου «Απ. Νικολαΐδης»

ΕΙΠΕ ΟΧΙ

Ο Τεν Κάτε απέρριψε οποιαδήποτε σκέψη για ενίσχυση της ομάδας από λίστα ελεύθερων παικτών που έχουν δικαίωμα μεταγραφής μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Με δεδομένο ότι έχουν διατεθεί περισσότερες από 26.000 κάρτες διαρκείας, τα εισιτήρια του αγώνα με την Ίντερ που θα βγουν στην αγορά δεν θα ξεπεράσουν τις 20.000 και είναι φυσικό, όποιος προλάβει… πρόλαβε. Η τιμή των εισιτηρίων για το παιχνίδι με την Ίντερ κυμαίνεται από 20-100 ευρώ και για το ματς με τον Πανθρακικό από 10-40 ευρώ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Στο μεταξύ, υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του Χενκ Τεν Κάτε άρχισε χθες η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανθρακικό. Ο Ολλανδός τεχνικός δούλεψε χθες με όσους παίκτες είχε στη διάθεσή του (έντεκα) καθώς απουσίαζαν οι διεθνείς Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μπράις Μουν, Νίλσον, Ίβανσιτς, Χριστοδουλόπουλος, Τζόρβας, Νίνης, Καραγκούνης, Βύντρα, Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Σιόντης, Πετρόπουλος και Σιμάο. Ο Χενκ Τεν Κάτε προσανατολίζεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2 έχοντας ως επιθετικό δίδυμο τους Σόουζα και Σαλπιγγίδη, ενώ στον χώρο του κέντρου προτίθεται να χρησιμοποιήσει δύο αμυντικούς μέσους και δύο στα άκρα με τους Μάτος και Ίβανσιτς να θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για την αρχική ενδεκάδα. Ο Μάτος το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει σημαντική βελτίωση και δείχνει να πείθει τον προπονητή του, ενώ ο Ίβανσιτς ήταν από τους πρωταγωνιστές της Εθνικής Αυστρίας στη νίκη της με 3-1 επί της Γαλλίας. Νωρίτερα απ΄ ό,τι αρχικά είχε προγραμματιστεί (Παρασκευή) αναμένεται να επιστρέψει από τη Βραζιλία ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος αγωνίστηκε επί 90΄ και είχε πολύ καλή απόδοση στο νικηφόρο παιχνίδι της εθνικής ομάδας της χώρας του κόντρα στη Χιλή (3-0).

Αιτία της πρόωρης επιστροφής του είναι το γεγονός ότι δέχθηκε κίτρινη κάρτα στον συγκεκριμένο αγώνα και συμπλήρωσε τρεις, με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι με τη Βολιβία που θα γίνει τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η επάνοδος του Ζιλμπέρτο Σίλβα ουσιαστικά προσφέρει μία ακόμη λύση στον Χενκ Τεν Κάτε, που θα τον έχει στη διάθεσή του για τον αγώνα του Σαββάτου.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΟΥΝ

Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται στην Αθήνα και ο Μπράις Μουν, αφού αποκλείστηκε από τον προπονητή της εθνικής ομάδας της Νοτίου Αφρικής. Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έγινε γνωστό ότι ο Ολλανδός τεχνικός απέρριψε οποιαδήποτε σκέψη για ενίσχυση της ομάδας από λίστα ελεύθερων παικτών που έχουν δικαίωμα μεταγραφής μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, καθώς πιστεύει πως με το υπάρχον έμψυχο υλικό μπορεί να βρει τις λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν. Επίσης, ένας ακόμη λόγος που ο Χενκ Τεν Κάτε δεν επιθυμεί την απόκτηση κάποιου ελεύθερου παίκτη είναι ότι δεν μπορεί να τον δηλώσει στη λίστα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι μπουλντόζες έβαλαν μπροστά


Από χθες η περιοχή της οδού Αγίου Πολυκάρπου στον Βοτανικό έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, καθώς από νωρίς το πρωί πήραν θέσεις οι μπουλντόζες και τα άλλα απαραίτητα μηχανήματα της κατασκευάστριας εταιρείας για τη διαμόρφωση του χώρου όπου θα ανεγερθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με όσα έχουν προγραμματιστεί μέσα στις επόμενες δεκαπέντε μέρες, ο χώρος θα έχει περιφραχτεί και εκεί θα μεταφερθούν οι γερανοί και τα κοντέινερ που θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση του νέου γηπέδου των «πρασίνων». Παράλληλα μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει εκδοθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ η άδεια οικοδομής προκειμένου να αρχίσει η κατασκευή του έργου, το οποίο θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2010 για να στεγάσει την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού.