O Κώστας Κουφός αγωνίστηκε στο τρίτο ματς με τη Γιούτα Τζαζ, στο σάμερ λιγκ «Ρόκι Μάουντεν» και μάλιστα πήρε μια γεύση από Πεκίνο, αφού αντίπαλος ήταν η εθνική ομάδα του Ιράν!

Το πρόβλημα είναι ότι ο Κουφός ενδεχομένως να μην έρθει στην Ελλάδα στις 28 του μήνα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, επειδή προφανώς δεν έχει θέση στην Εθνική Νέων, η οποία θα αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρίγα. Κι αυτό επειδή

ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Το θέμα είναι σοβαρό, αφού το ελληνικό μπάσκετ κινδυνεύει να χάσει ένα σπουδαίο ταλέντο, ενώ είναι δεδομένη η θέληση του Κουφού να παίξει στην Εθνική

δεν έχει ακολουθήσει την προετοιμασία όπως οι υπόλοιποι παίκτες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Σιγάλας είχε ζητήσει να είναι στην ομάδα από την αρχή, αλλά αυτό δεν μπορούσε να γίνει αφού ο Κουφός έπρεπε να αγωνιστεί με τη Γιούτα στο σάμερ λιγκ. Το απίστευτο είναι ότι στη διάρκεια του τουρνουά στην Ιταλία οι παίκτες ρωτήθηκαν αν θέλουν τον Κουφό στην ομάδα, παρουσία μάλιστα και του εφόρου Κώστα Νικάκη! Να σημειώσουμε ότι στην ίδια ομάδα είναι και ο Πητ Καλάθης. Το θέμα είναι σοβαρό, αφού το ελληνικό μπάσκετ κινδυνεύει να χάσει ένα σπουδαίο ταλέντο, ενώ είναι δεδομένη η θέληση του Κουφού να παίξει στην Εθνική.

Στο μεταξύ, φιλικό παιχνίδι με την Κροατία θα δώσει η εθνική ομάδα στο Πεκίνο, λίγες ημέρες πριν από το τζάμπολ του ολυμπιακού τουρνουά. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θέλει ένα ακόμα φιλικό, αλλά προς το παρόν δεν έχει βρεθεί ομάδα.

Ο Λουίς Σκόλα χαρακτήρισε την Ελλάδα φαβορί για ένα μετάλλιο στο ολυμπιακό τουρνουά. Ο Αργεντίνος υποστήριξε: «Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις σε τέτοιες διοργανώσεις, αλλά όπως φαίνεται στα φαβορί για το βάθρο είναι η δική μου ομάδα, η Αργεντινή, η Ισπανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα».

Η ΑΕΚ

Οι εξελίξεις στην ΑΕΚ τρέχουν και ο Κώστας Φλεβαράκης έχει σχεδόν συμφωνήσει με την ερασιτεχνική για να αναλάβει την ομάδα. Η διοικούσα επιτροπή είχε συζητήσει αρχικά με τον Δημήτρη Πρίφτη, με τον οποίο όμως δεν επήλθε συμφωνία, ενώ υπήρχε και το πρόβλημα της απασχόλησής του στο προπονητικό τιμ της εθνικής ομάδας.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Διαδίκτυο (sportfm.gr) ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Δημήτρης Χατζηχρήστος, η πρώτη κίνηση θα ήταν να στραφούν στο πρωτοδικείο ώστε να αναλάβουν την ΚΑΕ, (αυτό έγινε χτες). Μαζί τους θα είναι και άλλα δύο στελέχη τα οποία συνεργάστηκαν πέρυσι με τον Δημήτρη Δρόσο (Μπάμπης Καραμανλής, Βασίλης Βάσιας). Η ομάδα θα μετακομίσει, αφού δεν θα αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ, αλλά στα Πατήσια ή το Περιστέρι. Πρώτη επιλογή πάντως είναι το γήπεδο του Σπόρτιγκ. Όσον αφορά τους παίκτες, οι πρώτες επαφές θα είναι με τους Χατζή, Ταπούτο και Σίμτσακ.

●●● Παίκτης του Αμαρουσίου είναι ουσιαστικά από χτες ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος συμφώνησε με τη διοίκηση και θα υπογράψει συμβόλαιο για ένα χρόνο. Ο διεθνής πίβοτ πήρε άδεια από τον Ολυμπιακό προκειμένου να συζητήσει με το Μαρούσι και απομένουν πλέον λεπτομέρειες για την παραχώρησή του με τη μορφή δανεισμού.

●●● Στον Πανιώνιο, ο Γιάννης Καλαμπόκης ανανέωσε το συμβόλαιό του για ένα ακόμα χρόνο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε κάνει πρόταση στον Αμερικανό Ρασάντ Ράιτ, ο οποίος όμως καταλήγει στην Άλμπα. Από τον ελληνικό χώρο, ο Πανιώνιος θέλει τον Δημήτρη Παπανικολάου ενώ υπάρχει σκέψη και για τον Μίλαν Γκούροβιτς, που πέρυσι αγωνίστηκε στην Πρόκομ.