Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο διοικητής του ΟΤΕ  Παναγής Βουρλούμης, για την εξαγορά  της αλυσίδας καταστημάτων «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» από τον ΟΤΕ, η οποία έγινε το 2006.
Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», ιδιώτες και χρηματιστές. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε σε ανακριτή. Για  την υπόθεση αυτή είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η δίωξη, που αφορά πέντε αδικήματα, ασκήθηκε ύστερα από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Εφετών, Ευσταθία Σπυροπούλου, με αφορμή προσφυγή στον Αρειο Πάγο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Με το πέρας της έρευνάς της και αφού εξέτασε, με την ιδιότητα του υπόπτου, όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, η κ. Σπυροπούλου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών την άσκηση ποινικής δίωξης για πέντε κακουργήματα.

Τα πέντε αδικήματα
Η δίωξη, που δεν είναι προσωποποιημένη, αφορά τα εξής αδικήματα:
1. Απιστία που στρέφεται κατά υψηλόβαθμων στελεχών της Cosmote.
2. Ηθική αυτουργία σε απιστία που στρέφεται κατά του επιχειρηματία.
3. Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που στρέφεται κατά των μελών του ΔΣ της επιχείρησης.
4. Χειραγώγηση αγοράς από κοινού και κατ" εξακολούθηση κατ" επάγγελμα και συνήθεια που στρέφεται κατά επτά προσώπων αντικριστών και ατόμων που εμπλέκονται με την επιχείρηση και 5. Ηθική αυτουργία στη χειραγώγηση, που στρέφεται σε βάρος του επιχειρηματία.

Για την υπόθεση αυτή είχαν προσφύγει στην Δικαιοσύνη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το Φεβρουάριο του 2007 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, καταγγέλλοντας χειραγώγηση μετοχής και διαδικασίες που ζημίωναν το Δημόσιο.

Προ ημερών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο ύψος συνολικού ύψους 660.000 ευρώ σε σειρά άλλων προσώπων που συνδέονται με την υπόθεση χειραγώγησης της μετοχής Γερμανός στο διάστημα πριν την αγοράσει η Cosmote. Έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν οι υπηρεσίες της Επιτροπής της Κεφαλαιαγοράς διαπίστωσαν ότι υπήρξε χειραγώγηση των μετοχών της εταιρείας Γερμανός λίγο πριν από την αγορά της από την Cosmote, με βάση την οποία το τίμημα της «Γερμανός» σημείωσε σημαντική άνοδο στο εξάμηνο που προηγήθηκε της πώλησής της. Σύφωνα με την αντιπολίτευση από τις πράξεις αυτές φέρεται ότι προκλήθηκε ζημία περίπου 80 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος αρνήθηκε να σχολιάσει την ποινική δίωξη. H CosmOTE σε ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η εξαγορά της Γερμανός αποτέλεσε στρατηγικής σημασίας κίνηση η οποία έχει συμβάλει καταλυτικά στην εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημειώνει ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και θεωρεί ότι η δικαστική έρευνα θα επιβεβαιώσει τη στρατηγική ορθότητα της εξαγοράς η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες.Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος αρνήθηκε να σχολιάσει την ποινική δίωξη.

 

Το ΠΑΣΟΚ
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η πρώτη αντίδραση ήλθε από τη Βάσω Παπανδρέου, η οποία αναχωρώντας από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου έκανε λόγο για δικαίωση του ΠΑΣΟΚ και συνέδεσε το θέμα με την πώληση μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, καθώς όπως υποστήριξε εγείρονται ερωτήματα.

«Πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση για την οποία είχαμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Ελπίζω αυτή τη φορά η Δικαιοσύνη να φτάσει μέχρι τέλους, γιατί η ζημιά για τον ΟΤΕ και κατ" επέκταση για το κοινωνικό σύνολο είναι τεράστια. Η εξέλιξη αυτή όμως, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά για την εκχώρηση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom» δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

 

ΚΚΕ
Με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αναφέρει: «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που υποστήριξε και υποστηρίζει την ύπαρξη αποκλειστικά δημόσιας επιχείρησης τηλεπικοινωνιών, χωρίς την παράλληλη συνύπαρξη άλλων ιδιωτικών ομίλων. Η απόδοση των όποιων ποινικών ευθυνών δεν αρκεί. Η εργατική τάξη, ο λαός γενικότερα, πρέπει να τιμωρήσει τα κόμματα της αστικής εξουσίας και όλους εκείνους που συμφωνούν με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Εκείνους, που στηρίζουν τη νόμιμη ληστεία κατά του λαού, ενώ στρέφουν υποκριτικά την προσοχή τους μόνο σε ορισμένα συμπτώματα, παρενέργειες και ανομήματα, ακριβώς επειδή ενδιαφέρονται να εξαγνίσουν το έτσι και αλλιώς αθεράπευτα αμαρτωλό καθεστώς της εκμετάλλευσης».