Έναν αλλιώτικο «Άμλετ» παρουσιάζει ο θίασος Τhe Wooster Group στο θέατρο της Πειραιώς 260- Χώρος Δ (πληροφορίες. 210-3272.000) στις 21.00. Μια εκδοχή βασισμένη στην κινηματογραφική μεταφορά της παράστασης του «Άμλετ» που σκηνοθέτησε ο Τζον Γκίλγκουντ το 1964 στο Μπρόντγουεϊ. Ένα φιλμ της παράστασης αυτής προβάλλεται επί σκηνής. Σκηνοθεσία Ελίζαμπεθ Λε Κοντ. Ερμηνεύουν οι Dominique Βousquet, Roy Faudree, Αri Fliakos, Αlessandro Μagania κ.ά. Στα αγγλικά με υπέρτιτλους. Εισιτήρια: 15 (φοιτητικό), 20 (μειωμένο) και 30 ευρώ.
* «Το Περίπτερο με τις παιωνίες (Ειδύλλιο και ανάστα-ση)», το δεύτερο μέρος της εμβληματικής σάγκας της όπερας Κουν που άνθησε στην Κίνα του 16ου αιώνα, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, τηλ. 210-7282.333) στις 20.00. Ο Κένεθ Πάι σχεδίασε την παράσταση, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ταν Σιάντσου, ώστε να τη φέρει κοντά στη σύγχρονη θεατρική πραγματικότητα. Το έργο αυτό είναι το δημοφιλέστερο της δυναστείας Μινγκ. Σκηνοθεσία Γουέν Γκουόσεν. Πρωταγωνιστούν οι Γιου Τζιουλίν και Σεν Φενγίν. Τραγουδάει ο Ιάνκ Μέι, ενώ τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Τζου Γιόουλιαν. Με τη συμμετοχή παραδοσιακής κινεζικής ορχήστρας 22 μουσικών. Στα κινεζικά με ελληνικούς υπέρτιτλους. Εισιτήρια: 10 (μειωμένο), 20, 30, 40 και 60 ευρώ.
* Το Τροχόσπιτο του Φεστιβάλ Αθηνών συνεχίζει τη μακραίωνη παράδοση των φορητών σκηνών περιπλανώμενο σε δρόμους, πάρκα, πλατείες και αίθρια μουσείων. Οκτώ αληθινές ιστορίες μεταναστών, σε κείμενα του Γκαζμέντ Καπλάνι, δημοσιευμένες σε αθηναϊκές εφημερίδες, αποτελούν την παράσταση «Εδώ» που παρουσιάζεται στο Πάρκο Κολωνού στις 21.00. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης. Ζωντανή μουσική από τους Τang Ram, Jerome a.k.a. Τhe source. Είσοδος ελεύθερη.
ΙΝFΟ
Οκτώ αληθινές ιστορίες μεταναστών, σε κείμενα του Γκαζμέντ Καπλάνι, αποτελούν την παράσταση «Εδώ» που παρουσιάζεται στο Πάρκο Κολωνού στις 21.00