«Μπορούμε να προκριθούμε. Ήμασταν άτυχοι που νίκησε ο Ολυμπιακός τη Λάτσιο στη Ρώμη, αλλά τώρα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Να νικήσουμε στην Αθήνα». Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της Βέρντερ Βρέμης επί της Ρεάλ Μαδρίτης που έβαλε και πάλι σε τροχιά πρόκρισης τη γερμανική ομάδα, ο Σουηδός Μάρκους Ρόζενμπεργκ, εκφράζει τη γενική άποψη που επικρατεί στην ομάδα του για την επερχόμενη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, την οποία πριν από τρεις ημέρες ο συμπαίκτης του Ντιέγκο την είχε χαρακτηρίσει «τελικό». «Όταν νικάς τη Ρεάλ Μαδρίτης έχεις κάθε λόγο να αισιοδοξείς πως μπορείς να νικήσεις και τον Ολυμπιακό, ειδικά τώρα που παίζουμε πάρα πολύ καλά».

«Παιχνίδι για γερά νεύρα», προμηνύει πως θα είναι το ματς με τον Ολυμπιακό ο προπονητής της Βέρντερ Βρέμης Τόμας Σάαφ, ενώ παραδέχεται πως οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν πως είναι μία σπουδαία ομάδα που χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να τη νικήσεις. «Εδώ και μήνες αγωνιζόμαστε με πολλά αγωνιστικά προβλήματα και είναι απίστευτο αυτό που καταφέραμε. Ποτέ δεν πάψαμε να πιστεύουμε στην πρόκριση. Γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα και αυτό φάνηκε και με την νίκη στο “Ολίμπικο”. Εμείς θα πάμε για τη νίκη, θα είναι ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως τόσο εμείς όσο και ο Ολυμπιακός θα παλέψουμε για τη νίκη».

ΤΡΙΖΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣ…

Οι παίκτες της Ρεάλ δέχτηκαν κριτική πως είδαν ο ματς υπεροπτικά και υποτίμησαν τον αντίπαλό τους. «Ήρθαμε εδώ με την προοπτική να προκριθούμε. Ισοφαρίσαμε γρήγορα, μπορούσαμε να προηγηθούμε αλλά το τρίτο γκολ μας έκανε τη ζημιά», ήταν η απάντηση του αρχηγού Ραούλ, που υπογράμμισε ολοκληρώνοντας πως τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του τα έδωσαν όλα για τη νίκη, όπως συνέβη και με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση βρίσκεται ο προπονητής της «βασίλισσας» Μπερντ Σούστερ, ο οποίος παραδέχτηκε πως η κατάσταση περιπλέχτηκε περισσότερο απ΄ όσο θα έπρεπε: «Είχαμε δύο ευκαιρίες να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμασταν (με Ολυμπιακό και Βέρντερ) και τις πετάξαμε. Τώρα πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά στο γήπεδό μας, αλλά σημαντική δεν είναι μόνο η πρόκριση αλλά και η πρώτη θέση».