Η κ. Ελένη Αλεξίου γράφει για το ρεπορτάζ που αφορούσε τη μορφωτική και κοινωνική διαστρωμάτωση στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ («ΤΑ ΝΕΑ» 13.11.2007, σελ. 10-11):

«Είμαι δικηγόρος, δημότις και μόνιμος κάτοικος του Δήμου Περιστερίου. Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα στο φύλλο της εφημερίδας σας, στο άρθρο με τίτλο “Εκπλήξεις στα κάστρα των αντιπάλων. Τα παράδοξα της ψηφοφορίας. Πού μετρούν νίκες και πού ήττες οι τρεις”, ότι ανήκω τόσο εγώ όσο και όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Περιστερίου σε κατώτερα κοινωνικά και μορφωτικά στρώματα, και μάλιστα σε σχέση και σε αντίθεση με όσους κατοικούν στην Αγία Παρασκευή οι οποίοι ανήκουν σε μεσαία και ανώτερα μορφωτικά και κοινωνικά στρώματα.

Συνέχισα με ζέση τη μελέτη του άρθρου, όπως εντοπίσω τα στοιχεία στα οποία εστηρίζετο το συμπέρασμα των ως άνω αρθρογράφων.

Μήπως στηρίζονταν σε στατιστικά στοιχεία των εισαχθέντων στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, των πωλήσεων των βιβλιοπωλείων της περιοχής, του είδους των πωλουμένων βιβλίων, στον αριθμό των αριστούχων της Μέσης Εκπαίδευσης ή μήπως σε στατιστικά στοιχεία επισήμων απογραφών;

Αδίκως όμως αναζητούσα οιονδήποτε στοιχείο. Ουδέν ανεφέρετο. Η αρχική μου έκπληξη έγινε οργή. Το συμπέρασμα ήταν αυθαίρετο και στηριζόταν αποκλειστικά και μόνο στον τόπο κατοικίας…».

Σ.Σ.: Από την πλευρά του συντάκτη δεν υπήρχε καμία διάθεση να υποτιμηθεί οποιαδήποτε περιοχή μ΄ αυτήν τη διατύπωση.