ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ άνωθεν και προσπάθειες επηρεασμού της, όταν υπηρετούσε στο δικαστικό σώμα, κατήγγειλε χθες δημοσίως στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων από το εδώλιο της κατηγορουμένης η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, η οποία δικάζεται για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Η πρώην ανακρίτρια στην προσπάθειά της να αντικρούσει την καταγγελία του κρατούμενου συμβούλου επιχειρήσεων , ο οποίος ισχυρίζεται ότι του ζήτησε ογδόντα εκατομμύρια δραχμές για να μην τον στείλει στη φυλακή για τις μετοχές – φούσκες, είπε: «Στο διάλειμμα της απολογίας του κατηγορούμενου δέχθηκα τηλέφωνο στο ανακριτικό γραφείο από κάποιον που μου είπε ότι ήταν αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου (σ.σ. τον οποίο μάλιστα κατονόμασε). “Έχετε έναν πολύ καλό επιχειρηματία, μην τον καταστρέψετε”, μου είπε. Και εγώ εκνευρισμένη του απάντησα «να έρθετε εσείς να κάνετε την ανάκριση». Αμέσως έκλεισα το τηλέφωνο. Την κίνηση αυτή εγώ τη θεώρησα επηρεασμό και έμμεσο χρηματισμό. Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτός ο άνθρωπος ήταν ή όχι ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, όπως μου είπε, αλλά σίγουρα ήταν κάποιος που είχε σχέση με τον ».

Η Κ. Μπουρμπούλια υποστήριξε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος επιχείρησε να παρέμβει στο έργο της. «Όταν υπηρετούσα στη Χαλκίδα με πήρε τηλέφωνο βουλευτής της Ν.Δ. (σ.σ. αυτήν τη φορά δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του συνομιλητή της) και έκανε παρέμβαση σε υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων που τον ενδιέφεραν. Εγώ τον έβρισα και εκείνος παραπονέθηκε για τη συμπεριφορά μου στον τότε προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Χαλκίδας.

Έκανα αναφορά εις βάρος του βουλευτή, αλλά κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων. Αλίμονο όμως, αν κάθε φορά που με έπαιρναν τηλέφωνο έκανα και μία αναφορά…», πρόσθεσε η κατηγορουμένη.