Νέα τροπή παίρνει το σκάνδαλο κατασκοπείας που συγκλονίζει τη Φόρμουλα 1, καθώς από χθες εμπλέκεται σε αυτό και η Ρενό!

Η Διεθνής Ομοσπονδία του αθλήματος καλεί τη γαλλική ομάδα σε απολογία με την κατηγορία της κατοχής εμπιστευτικών πληροφοριών που ανήκαν στη ΜcLaren από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τον προηγούμενο μήνα.

Η υπόθεση θα εξεταστεί στις 6 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διεθνούς Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, στο Μόντε Κάρλο.

Στις εμπιστευτικές πληροφορίες που είχε παράνομα στην κατοχή της η Ρενό, ήταν ο τρόπος διάταξης και οι διαστάσεις του αυτοκινήτου της ΜcLaren, το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων, το κιβώτιο ταχυτήτων, το υδραυλικό σύστημα ελέγχου και αναρτήσεων και το σύστημα ψύξης λαδιού που χρησιμοποίησε η βρετανική ομάδα στα μονοθέσιά της στα πρωταθλήματα του 2006 και 2007. Οι νέες κατηγορίες προέκυψαν ύστερα από έφοδο ειδικών σε τεχνικά θέματα στην έδρα της ΜcLaren, το Γουίκινγκ, προκειμένου να διαπιστώσουν πως οι τεχνικοί της βρετανικής ομάδας δεν αντιγράφουν τις «πατέντες» της Ferrari στο πλαίσιο της τιμωρίας που της είχε επιβληθεί όταν κρίθηκε ένοχη κατασκοπείας εις βάρος της Σκουντερία. Η ΜcLaren είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση όλων των βαθμών που κατέκτησε στο τελευταίο πρωτάθλημα και με χρηματικό πρόστιμο 100 εκατ. δολαρίων.