Tην πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον Σεπτέμβριο του 2003 αναζητά η Λάτσιο στην αποψινή αναμέτρησή της με τη Βέρντερ Βρέμης, στο Ολύμπικο της Ρώμης, η οποία θα τη διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης. Η ιταλική ομάδα βρίσκεται σε αγωνιστικό αδιέξοδο και το παιχνίδι με τη Βέρντερ οι παίκτες της το έχουν χαρακτηρίσει εφαλτήριο για να βγουν από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Προέρχεται από πέντε ήττες στα έξι τελευταία ματς και στη βαθμολογία του Καμπιονάτο βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης για οκτώ αγώνες.

«Είμαστε πληγωμένοι αλλά όχι νεκροί και θα αντιδράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι μία ατυχής περίοδος για μας που πληρώνουμε και το παραμικρό λάθος», δηλώνει ο αμυντικός της Λάτσιο Γκιλιέρμο Στεντάρντο.

Οι Γερμανοί φοβούνται πως οι φίλαθλοι που θα ταξιδέψουν στην Αιώνια Πόλη θα δεχτούν επίθεση από τους ακροδεξιούς οπαδούς της Λάτσιο.

Για τον λόγο αυτό η Βέρντερ προσέλαβε εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας και τους φιλάθλους θα τους συνοδεύσουν στη Ρώμη έξι εκπαιδευμένοι άνδρες, ενώ τους έχει δοθεί εντολή να μην απομακρυνθούν από την Ρiazzale della Canestre.

Σε αντίστοιχη θέση με τη Λάτσιο βρίσκεται και η Λίβερπουλ. Η φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης έχει μόλις έναν βαθμό ύστερα από τρεις αγώνες και η αναμέτρηση με την Μπεσίκτας στο Άνφιλντ είναι καθοριστική για το μέλλον της στη διοργάνωση.

Ο αποκλεισμός της Λίβερπουλ θα επηρεάσει και τους σχεδιασμούς για την κατασκευή του νέου της γηπέδου, τα σχέδια του οποίου θα ανακοινωθούν από τον Δήμο του Λίβερπουλ λίγες ώρες πριν από τον αγώνα. Οι «κόκκινοι» θα απολέσουν πολλά εκατ. ευρώ τη στιγμή που ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του νέου γηπέδου έχει επιβαρυνθεί κατά 144 εκατ. ευρώ λόγω της αύξησης της τιμής του χάλυβα.

Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του προπονητή της Λίβερπουλ Ράφα Μπενίτεθ πως «στην περίπτωση που χάσουμε δεν χάθηκε και ο κόσμος». Για καλό και για κακό όμως θα χρησιμοποιήσει και τον Φερνάντο Τόρες, αν και δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Από τους υπόλοιπους σημερινούς αγώνες ξεχωρίζει ασφαλώς η επιστροφή του Ρονάλντο στην κορυφαία διοργάνωση με τα χρώματα της Μίλαν. Ο Βραζιλιάνος αναμένεται να παίξει έστω και για λίγα λεπτά εναντίον της Σαχτάρ στο Ντόνετσκ.

Ο Κάρλο Αντσελότι συμπλήρωσε χθες έξι χρόνια στον πάγκο της Μίλαν και εξέφρασε την ευχή να παραμείνει άλλα τόσα.