Ντόρα, για… το μέλλον

Ανοιχτό άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την πρωθυπουργία στο μέλλον, απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την ομιλία της στο LSΕ. Η υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό που είναι «νέος και πετυχημένος» και ότι η ίδια πιστεύει πως «στο τέλος της ημέρας σε κρίνουν για τις ικανότητές σου και όχι για το φύλο σου». Άλλωστε, πρόσθεσε, «αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει γυναίκα υποψήφια ούτε για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ». Όταν της ζητήθηκε να προσδιορίσει τι εννοεί λέγοντας «αυτήν τη στιγμή», περιορίστηκε να πει ότι απλώς «για την ώρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Γεια χαρά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ δημοσιότητα κυνηγά ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πήγε χθες στο Πεντάγωνο κατόπιν αιτήματός του για να ενημερωθεί. Πονηρός ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τον υποδέχθηκε για πέντε λεπτά και μετά «γεια χαρά». Δηλαδή τον ανέθεσε στον υφυπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη για ξενάγηση και στους αξιωματικούς για στρατιωτικό μπρίφινγκ.

Όπερ δεν εμπόδισε την πλευρά ΛΑΟΣ να μιλάει μετά για 45λεπτη συζήτηση. Κατά τα λοιπά, ο Καρατζαφέρης αξιοποίησε το Πεντάγωνο ως ντεκόρ, για να επιτεθεί με δηλώσεις του στον Αλέκο Αλαβάνο, εξ αφορμής της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΝ στα Σκόπια.