Το ακριβό πετρέλαιο φέρνει έκρηξη νέων συνδέσεων με το δίκτυο του φυσικού αερίου, οι οποίες είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι κατά 90%.


Τα νοικοκυριά που αναζητούν φθηνότερη λύση στο φυσικό αέριο έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2006, αφού τα στοιχεία της ΕΠΑ Αττικής δείχνουν ότι τον Οκτώβριο του 2007 υπογράφτηκαν 1.200 νέα συμβόλαια, έναντι μόλις 630 τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Η εταιρεία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το μεγάλο αυτό ενδιαφέρον, παρέχοντας σε όσους υπογράψουν συμβόλαιο σύνδεσης μέσα στον Νοέμβριο δελεαστικά κίνητρα για σύνδεση με το δίκτυο. Εκτιμά ότι μέσα στον μήνα θα υπογραφούν 2.000-

2.500 συμβόλαια, διευρύνοντας έτσι περαιτέρω το πελατολόγιό της, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε περισσότερα από 150.000 νοικοκυριά, 2.500 επαγγελματίες και 330 μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Ήδη η εταιρεία «τρέχει» δύο προσφορές. Η μία προβλέπει ότι κάθε καταναλωτής που θα υπογράψει συμβόλαιο σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου μέχρι και έναν μήνα πριν από την έναρξη των εργασιών επέκτασης του δικτύου στην περιοχή του θα έχει 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης.

Η δεύτερη προβλέπει ότι όσοι καταναλωτές βρίσκονται πάνω σε ενεργοποιημένο δίκτυο φυσικού αερίου και υπογράψουν συμβόλαιο σύνδεσης έως τις 30 Νοεμβρίου 2007, θα πληρώσουν μόνον τα μισά τέλη σύνδεσης, με κέρδος 375 ευρώ για μία πολυκατοικία και 262 ευρώ για μία μονοκατοικία.