Δεν γνωρίζω τις προτεραιότητες του υπουργείου αλλά ένα τόσο σχετικώς μικρό ποσό που είναι τα ανελαστικά μας έξοδα για να εξυπηρετηθούν η έρευνα, η παιδεία, η εκπαίδευση και να συντηρηθεί όλο το θεωρητικό και ενημερωτικό οπλοστάσιο γύρω από το θέατρο δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην ουρά των προτεραιοτήτων. Ακούστε, κ. υπουργέ, τραγέλαφο: Για να εισπράξουμε (όταν ευαρεστηθεί το υπουργείο να εκταμιεύσει μέρος από τα απαραίτητα λειτουργικά μας έξοδα) πρέπει να έχουμε φορολογική ενημερότητα. Για να πληρώσουμε το ΙΚΑ πρέπει να έχουμε επιχορήγηση! Έτσι, λοιπόν, ο άμισθος πρόεδρος και ασκών χρέη διευθυντή (που ως υπεύθυνος υπογράφει μισθολόγια και ασφαλιστικές εισφορές) αυτήν τη στιγμή έχει δανειστεί προσωπικά 30.000 ευρώ για να πληρώσει το ΙΚΑ ώστε να δοθεί ενημερότητα για να εισπραχτεί ένα ποσό που είναι το ήμισυ των χρεών (απλήρωτο το προσωπικό επί τρίμηνο, απλήρωτα έντεκα ενοίκια της Βιβλιοθήκης, απλήρωτοι φόροι, υποχρεώσεις προς τρίτους προμηθευτές αναλωσίμων κ.τ.λ.).

Το δάνειο, κ. υπουργέ, που έχω λάβει αντιπροσωπεύει 25 συντάξεις μου διότι ως εκπαιδευτικός είμαι συνταξιούχος του ΙΚΑ. Πριν από τρεις ημέρες κάθησα στο σκαμνί ως (στον Θεό σας!) οφειλέτης του ΙΚΑ που έχει υπεξαιρέσει ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων του (!)

παρ΄ ότι έχει διακανονιστεί και ρυθμιστεί το χρέος (που οφείλεται στις καθυστερήσεις της επιχορήγησης) αφού, με πληροφορεί ο δικηγόρος, το αδίκημά μου (!) θα με ακολουθεί ώσπου να ρυθμιστεί τελειωτικά το χρέος και αν ξανακαθήσω στο σκαμνί (προσεχώς αναμενόμενο) αν δεν προσκομίσω χαρτιά ότι πλήρωσα τη δόση, θα πάω και φυλακή.

Κύριε υπουργέ, οφείλουμε 250.000

ευρώ εξαιτίας της αβελτηρίας του υπουργείου σας. Εγκρίνατε 100.000 ευρώ και δεν εκταμιεύονται εδώ και έναν μήνα.

Είμαι φύσει αντίθετος με εκβιαστικές ενέργειες. Απορώ με την αντοχή των υπαλλήλων. Αν κλείσω το Μουσείο και αφήσω ημιτελείς όλες τις πανεπιστημιακές έρευνες, θα ήταν μια λύση που απεχθάνομαι ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και μελετητής του θεάτρου.

ΥΓ: Λόγω φορολογικής ενημερότητας καθυστερεί η είσπραξη από την Κοινωνία της Πληροφορίας των αμοιβών της ανάδοχης εταιρείας ψηφιοποίησης που έχει άτεγκτες ημερομηνίες παράδοσης.