ΕΠΕΜΒΑΣΗ στα υπό κατάληψη σχολεία «εάν τεθεί θέμα ασφάλειας των μαθητών», προκρίνει ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Βασίλης Φλωρίδης. «Δεν υπάρχει πρόθεση να ποινικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις, αλλά και τα θεσμικά όργανα των καθηγητών και των γονέων πρέπει να δραστηριοποιηθούν», τόνισε ο εισαγγελέας στη σύσκεψη που έγινε χθες με αφορμή τις καταλήψεις με τη συμμετοχή γονέων, καθηγητών και αστυνομικών.

Στη δίωρη σύσκεψη που έγινε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αποτυπώθηκε η κατάσταση που επικρατεί με τα υπό κατάληψη σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε στον κ. Φλωρίδη ότι η κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση και δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Μάλιστα, ανέφεραν ότι σε πολλά σχολεία οι καταληψίες μαθητές δεν υπερβαίνουν τους δέκα, ενώ οι υπόλοιποι δεν συμμετέχουν, όπως και ότι τα αιτήματα δεν έχουν κοινό πεδίο.

Μετά τη σύσκεψη, αντιπροσωπεία μαθητών των υπό κατάληψη σχολείων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν με τον κ. Φλωρίδη και του μετέφεραν πως υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας εις βάρος τους. Ο εισαγγελέας τούς διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος εγγυάται την ασφάλειά τους, ενώ είπαν πως θέλουν να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για να λειτουργήσουν τα σχολεία τους. Μιλώντας στη συνέχεια στους δημοσιογράφους, οι μαθητές υποστήριξαν ότι θα συνεχίζουν τις καταλήψεις μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα.

– Για επιχείρηση εκφοβισμού της εκπαιδευτικής κοινότητας με αφορμή της κινητοποιήσεις στον χώρο της Παιδείας καταγγέλλει την κυβέρνηση η Ομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων Αθήνας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ομοσπονδία, αναφέρει ότι ο πρόεδρός της κ. Βασίλης Τόγιας δέχτηκε τηλεφωνική πρόσκληση την ώρα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Με το τηλεφώνημα τον καλούσαν να συμμετάσχει σε ανεπίσημη σύσκεψη της Εισαγγελίας για την «απαράδεκτη»όπως του ειπώθηκε- κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. Η Ομοσπονδία τονίζει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη «λεγόμενη σύσκεψη της Εισαγγελίας» και καταγγέλλει αυτήν την πρακτική.