Πέρασε και από το Χαϊδάρι


Ακάθεκτος προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής προχωρά ο Λεβαδειακός, ο οποίος χθες νίκησε 3-1 εκτός έδρας το Χαϊδάρι και διατήρησε τη διαφορά των τριών βαθμών από τον Αστέρα Τρίπολης που επιβλήθηκε με 21 της Καλλιθέας. Στην τρίτη θέση παρέμεινε η Βέροια αν και αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Μεσσηνιακό, ενώ στην τέταρτη θέση ισοβαθμούν η Καστοριά που γνώρισε βαριά ήττα στον Βόλο με 3-0 από τη Νίκη και ο ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε με 2-1 του Εθνικού. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της χθεσινής 28ης εμβόλιμης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλαμάτα- Εθνικός Αστέρας 2-0, Πανθρακικός- Ηλυσιακός 4-3, Θρασύβουλος- Προοδευτική 2-0 και Πανσερραϊκός- Αγροτικός Αστέρας 4-0. ΧΑΪΔΑΡΙ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-3

Ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Λεβαδειακός πέρασε νικηφόρα από το Χαϊδάρι με 3-1 επί της τοπικής ομάδας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προηγήθηκαν 0-3 με γκολ των Καραμαλίκη (12΄), Μήτση (60΄) και Χρυσάφη (75΄). Οι γηπεδούχοι που έπαιξαν με πολλούς αναπληρωματικούς μείωσαν στο 79΄ με τον Χόρτσα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2-1

Με ηγέτη και σκόρερ τον Ιωάννου, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε δύσκολη νίκη με 2-1 επί της Καλλιθέας και έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 13΄ με εντυπωσιακό σουτ του Βοσκαρίδη και κράτησαν το προβάδισμα σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 75΄ με κεφαλιά του Ιωάννου, ενώ στο 83΄ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Πορτουλίδη από τον Καρατζά, το οποίο αξιοποίησε ο Ιωάννου δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Για το πέναλτι υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες της Καλλιθέας.

ΝΙΚΗ Β. – ΚΑΣΤΟΡΙΑ 3-0

Έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα η Νίκη Βόλου πέτυχε εντυπωσιακή νίκη με 3-0 επί της Καστοριάς και συνεχίζει την προσπάθειά της για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Ντε Καρβάλιο με δύο γκολ (22΄, 35΄) και ο Χώνος στο 24΄ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν με πολλά κενά στην αμυντική γραμμή και δεν δικαιολόγησαν τη βαθμολογική θέση τους.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ 2-1

Ανοιχτό παιχνίδι στα Γιάννινα, όπου ο ΠΑΣ πήρε πολύτιμη νίκη με 2-1 επί του Εθνικού και διατήρησε τις ελπίδες του για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 41΄ με κεφαλιά του Σαϊτιώτη, ενώ ο Εθνικός ισοφάρισε στο 76΄ με αυτογκόλ του Ντεκάμπς έπειτα από σέντρα του Σονγκό. Το 2-1 πέτυχε στο 82΄ πάλι με κεφαλιά ο Σαϊτιώτης, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι στο 88΄ όπως και ο Μπελά στο 67΄. Επεισόδιο δημιουργήθηκε με πρωταγωνιστή τον κ. Κούγια, ο οποίος απαίτησε και πήρε κασέτα από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό που είχε τραβήξει στιγμιότυπο από διαμάχη του με οπαδό της ομάδας στην εξέδρα των επισήμων. Εξαιτίας της στάσης του κ. Κούγια οι εκπρόσωποι του Τύπου δεν πήγαν στη συνέντευξη των δύο προπονητών.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤ. 2-0

Εντυπωσιακή στο δεύτερο ημίχρονο, η Καλαμάτα επιβλήθηκε δίκαια με 2-0 του Εθνικού Αστέρα. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μέτριο, ενώ στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πέτυχαν δύο γκολ με τους Μιλόσκοβιτς (73΄) και Λουτσιάνο (82΄). ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 2-0

Με γκολ των Λεονάρντο (17΄) και Αναστασάκου (86΄) ο Θρασύβουλος νίκησε 2-0 την Προοδευτική και ξέφυγε ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα, η ομάδα του Κορυδαλλού δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 4-3

Διαφήμιση του ποδοσφαίρου χθες στην Κομοτηνή, όπου ο Πανθρακικός νίκησε 4-3 τον Ηλυσιακό. Για τους γηπεδούχους δύο γκολ σημείωσε ο Αγαθοκλέους (25΄, 65΄) και από ένα οι Τεβρέντεν (20΄) και Κουλακιώτης (45΄). Για τον Ηλυσιακό τα γκολ πέτυχαν οι Μ. Βερόν (11΄), Κοζανίδης (πέν. 31΄) και Ρέιζερ (58΄).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤ. 4-0

Με ηγέτη και σκόρερ τον Μουράτι που πέτυχε τρία γκολ (17΄, 20΄ πέν.,

90΄) ο Πανσερραϊκός συνέτριψε 4-0 τον Αγροτικό Αστέρα. Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 10΄ με τον Γκόγκα.

ΒΕΡΟΙΑ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 0-0

Ασύνδετη και μακριά από τον καλό εαυτό της, η Βέροια υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 0-0 στην έδρα της από τον Μεσσηνιακό. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία της ομάδας της Καλαμάτας, η οποία από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα πρόσεξε ιδιαίτερα την αμυντική γραμμή της και πήρε έναν πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

Βαθμολογία Β΄ Εθνικής