Στην τελικά ευθεία βρίσκονται οι επαφές για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Παντελή Καφέ, στην ΑΕΚ. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής και ο μάνατζέρ του συναντήθηκαν αργά χθες βράδυ με τους ανθρώπους της Ένωσης και φαίνεται ότι υπήρξε κατ΄ αρχήν συμφωνία για συνεργασία μέχρι το τέλος της περιόδου και στη συνέχεια με δικαίωμα για μονομερή ανανέωση από την ΑΕΚ για επιπλέον δύο χρόνια, με αμοιβή 300.000 ευρώ για κάθε χρόνο.

Φαίνεται λοιπόν ότι μένουν τυπικές διαδικασίες για να ολοκληρωθεί και να ανακοινωθεί η μεταγραφή, και μόνο αν συμβεί κάτι εντελώς απρόοπτο, θα χαλάσει η υπόθεση.

Μέχρι να επιτευχθεί η συμφωνία υπήρξε έντονο παρασκήνιο και πολλές διαβουλεύσεις. Το θέμα είναι ότι ο παίκτης έχει αγωνιστεί σε οκτώ ματς με τον Ολυμπιακό, από τα οποία όμως μόνο σε τρία στα 90΄ κι έτσι ο Φερέρ δεν έχει πλήρη άποψη για την αξία του. Επίσης, αυτό που σκέπτονταν οι διοικούντες είναι ότι μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος μένουν μόλις δέκα αγώνες. Το ερώτημα που είχαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ ήταν πόσα χρήματα πρέπει να πληρώσουν στον Καφέ γι΄ αυτά τα παιχνίδια, γιατί ο παίκτης ήθελε να πάρει κάποιο ποσό. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ πάντως δεν ήθελαν να πουν τίποτα, αφού επιθυμούν πρώτα να δουν την υπογραφή στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, ο οποίος φαίνεται ότι έχει ακόμα έναν μικρό ενδοιασμό όσον αφορά την αμοιβή του για το διάστημα μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Στο θέμα της πώλησης του Τσιρίλο, τα πράγματα φαίνεται να δυσκολεύουν, αφού στην ΑΕΚ προβληματίζονται σε ό,τι αφορά τους κεντρικούς αμυντικούς. Τα συμβόλαια των Δέλλα και Μόρα τελειώνουν και κανείς δεν γνωρίζει αν θα μείνουν στην ομάδα, όπως δεν είναι σίγουρο πότε και σε τι κατάσταση θα επιστρέψει ο Γιώργος Αλεξόπουλος. Έτσι, μάλλον θέλουν να κρατήσουν τον Ιταλό, εκτός και αν τα χρήματα είναι πολλά. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στην Πορτογαλία, ο Φερνάντο Σάντος τόνισε ότι δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο για τον αντικαταστάτη του Ρικάρντο Ρότσα, ότι αν χρειαστεί θα προχωρήσει μέχρι τέλος της περιόδου με τους παίκτες που έχει τώρα και ότι μπορεί και ο Κατσουράνης να αγωνιστεί στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Καταλήγοντας τόνισε ότι αν αποκτηθεί ποδοσφαιριστής, η διοίκηση θα το ανακοινώσει.

Στα υπόλοιπα μεταγραφικά δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, αφού ο Ζε Μεγιόνγκ δεν έχει απαντήσει, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι ίσως αυτό το θέμα τελειώσει σήμερα, με αρκετές πιθανότητες να υπάρξει θετική απάντηση από τον παίκτη. Στην Αργεντινή εξάλλου, τα ΜΜΕ ανέφεραν χθες ότι ο Μονταΐνι βρίσκεται μεταξύ Έμελεκ και ΑΕΚ.

●●● Άρχισε χθες η διάθεση των περίπου 60.000 εισιτηρίων που έχουν τυπωθεί για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Φωνές στον Τσιρίλο


Για το όραμά του, τις σκέψεις του και για όλα όσα αφορούν την ΑΕΚ, μίλησε χθες ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο Ισπανός τεχνικός έδειξε και πάλι ότι διαθέτει επίπεδο, ανέφερε ότι θεωρεί την ΑΕΚ «θεσμό που ξεπερνά τον αθλητισμό», τόνισε ότι είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί πριν από το γήπεδο, σύγχρονο προπονητικό κέντρο, ώστε να υπάρξει η ακαδημία ποδοσφαίρου της ομάδας, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνουν μεταγραφές απλά και μόνο για να πει ότι έκανε, και ας είναι εις βάρος του αυτό, και τόνισε ότι δεν χρησιμοποιεί ποτέ τον Τύπο για να στείλει μηνύματα στους παίκτες και τη διοίκηση. Μίλησε αναλυτικά για τις ακαδημίες, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Λυμπερόπουλο, τον Δέλλα, τον Σορεντίνο, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, χαρακτήρισε τον Νικολαΐδη διαφορετικό πρόεδρο με πολύ καλά κριτήρια για το παρόν και το μέλλον, ανέφερε ότι οι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και υπογράμμισε ότι θα έβαζε στοίχημα ότι η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο προπονητής της ΑΕΚ έκανε χθες ασκήσεις στον πίνακα (αρχικά) και στη συνέχεια στο γήπεδο των Θρακομακεδόνων. Ο Φερέρ σχεδίασε στον πίνακα που υπάρχει στα αποδυτήρια, πώς πρέπει να κινούνται οι παίκτες του και κυρίως τι πρέπει να κάνουν και πώς να πιέζουν όταν χάνουν την μπάλα, για να την ξαναπάρουν. Στη συνέχεια έκανε τα ίδια στο γήπεδο σταματώντας τους παίκτες του και δείχνοντάς τους, τι πρέπει να κάνουν. Κάποια στιγμή μάλιστα έβαλε τις φωνές στον Μπρούνο Τσιρίλο, γιατί δεν ήταν ικανοποιημένος από τον τρόπο που εκτελούσε τις ασκήσεις. Το ευχάριστο ήταν ότι ο Άκης Ζήκος έδειξε ότι έχει αποθεραπευτεί πλήρως και αύξησε τους ρυθμούς στο πρόγραμμα που ακολούθησε. Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Νίκος Γεωργέας, Παναγιώτης Λαγός και Γιώργος Αλεξόπουλος.