Με 193 ίππους, τελική 225χλ μ/ώρα και επιτάχυνση 0-100χλ μ. σε 7,2΄΄, το νέο Οpel Corsa ΟΡC είναι σίγουρο πως θα βάλει σε μπελάδες πολλούς μπαμπάδες!
▅ Το νέο Corsa ΟΡC αποτελεί το απαύγασμα της Οpel στην κατηγορία των μικρών. Λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα της νέας γενιάς Corsa, η Οpel αποφάσισε να δημιουργήσει το πιο γρήγορο μικρό όλων των εποχών. Το… ζουμί βρίσκεται κάτω από το καπό, με κύριο χαρακτηριστικό τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.6

λίτρων με τους 193 ίππους που βάζουν στην κυριολεξία φωτιά στην άσφαλτο. Οι αριθμοί των επιδόσεων θυμίζουν ένα καθαρόαιμο GΤi: το κόμπακτ τρίθυρο μοντέλο χρειάζεται μόλις 7.2΄΄ για να αγγίζει τα 100χλμ. /ώρα από στάση ενώ η τελική ταχύτητα σταματά στα 225χλμ. /ώρα.

Άφθονη είναι και η ροπή, η οποία κυμαίνεται στα 230Νm αλλά μπορεί να φθάσει στιγμιαία έως και τα 260Νm. Το νέο θαυματουργό μοτέρ με τους 193 ίππους συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η επιτάχυνση 80120χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 6,7΄΄ με πέμπτη ταχύτητα.

Η Οpel υπόσχεται ότι η κατανάλωση θα κυμαίνεται κοντά στα 7,9λίτρα/100χλμ. Το μικρό σπορ μοντέλο έχει υποστεί μερικές μετατροπές τόσο στο σασί όσο και στην ανάρτηση. Για παράδειγμα ο πίσω άξονας έχει ενισχυθεί, έχουν γίνει ειδικές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, το πλαίσιο χαμήλωσε κατά 10 χιλιοστά ενώ μπροστά τοποθετήθηκε μεγαλύτερη αντιστρεπτική δοκός.

Θα προσφέρεται με ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 215/45 ενώ θα υπάρχει και έκδοση με ζάντες 18 ιντσών με λίγο πιο φαρδιά ελαστικά.

Η σπορ συνταγή συνεχίζεται και στο εσωτερικό του. Εκτός από τα γνώριμα μαρσπιέ ΟΡC, τα όργανα με τα χρωμιωμένα πλαίσια φέρουν κόκκινες βελόνες όπως και στα αγωνιστικά αυτοκίνητα ενώ το δερμάτινο τιμόνι φέρει ένα μπλε δακτύλιο στην κορυφή του. Τα αγωνιστικού τύπου μπάκετ καθίσματα της Recaro με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα έχουν και ενσωματωμένους πλευρικούς αερόσακους. Η εξωτερική εμφάνιση του Corsa ΟΡC περιλαμβάνει την αεροτομή οροφή, τα εμπρός και πίσω σπόιλερ με τους σπορ αεραγωγούς ενώ η απόληξη της εξάτμισης είναι τοποθετημένη στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα.

Με το λανσάρισμα του κορυφαίου Corsa, η Οpel επεκτείνει τη σειρά ΟΡC στο Vectra με ισχύ 280 ίππους, στο Ζafira ΟΡC με τους 240 ίππους καθώς και στο Μeriva ΟΡC με τους 180 ίππους. Το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο, ενώ οι πωλήσεις του αναμένονται να αρχίσουν τον Απρίλιο στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.