ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ στα ελληνικά δικαστήρια προκειμένου να σταματήσει η απομόνωση των νησιών και η αποκοπή τουςιδίως τους χειμερινούς μήνεςαπό την υπόλοιπη Ελλάδα προτρέπει τη Νομαρχία Κυκλάδων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει δυνατότητα προσφυγών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άρχισαν να διερευνούν τις καταγγελίες που έκανε τον

ΚΑΡΤΕΛ

Ο Δ. Μπάιλας στην επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο για «τακτικές καρτέλ και ολιγοπώλια στο Αιγαίο»

περασμένο Οκτώβριο ο νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας. Ο νομάρχης στην 25σέλιδη αναφορά του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο «για τακτικές καρτέλ και ολιγοπώλια στο Αιγαίο με αποτέλεσμα το υπάρχον ακτοπλοϊκό δίκτυο να μην μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των νησιών».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή που εστάλη στον νομάρχη Κυκλάδων στις 11 Δεκεμβρίου 2006 «είναι προς το συμφέρον σας να χρησιμοποιήσετε εξίσου τα ένδικα μέσα που διατίθενται σε εθνικό επίπεδο, τα οποία μπορούν γενικά να σας επιτρέψουν να επικαλεσθείτε τα δικαιώματά σας κατά τρόπο πλέον άμεσο και προσωπικό. Τοιουτοτρόπως, σε περίπτωση ζημιών, αποζημίωση κατά τού εν λόγω κράτους μέλους μπορεί να ζητηθεί μόνο ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων». Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο κ. Μπάιλας υποστηρίζει «ότι ήδη προετοιμάζουμε τις πρώτες κινήσεις μας στα ελληνικά δικαστήρια μετά και την παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού το πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στα νησιά των Κυκλάδων είναι ιδιαίτερα σοβαρό».