Στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου έχουν μπει οι βουλευτές και τα περισσότερα κομματικά στελέχη της Ν.Δ.,

παρά την προσπάθεια του κ. Καραμανλή να περάσει το μήνυμα ότι οι κάλπες θα στηθούν είτε το φθινόπωρο του 2007 είτε την άνοιξη του 2008. Την έναρξη της προεκλογικής περιόδου σήμανε ο ίδιος ο κ. Καραμανλής- λένε κυβερνητικά στελέχη- αφού η ανακοίνωση της πρώτης λίστας υποψηφιοτήτων από τον αρχηγό της Ν.Δ. έχει εκληφθεί και ως εκλογικό σινιάλο. Δίπλα στις έξι υποψηφιότητες που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, έχει στηθεί ένας χορός με ονόματα υποψηφίων, ενώ μάχη για να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη στους συνδυασμούς δίνει ο μηχανισμός της Ρηγίλλης. Τα τρία μέλη της κυβέρνησης και οι τρεις ευρωβουλευτές που με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού ρίχνονται στη μάχη στου σταυρού (Ντόρα Μπακογιάννη- Α΄ Αθηνών, Θοδ. Ρουσόπουλος- Περιφέρεια Αττικής, Ι. Βαληνάκης- Δωδεκάνησα, Αντ. Σαμαράς- Μεσσηνία, Κ. Χατζηδάκης- Β΄ Αθηνών και Γ. Δημητρακόπουλος- Λάρισα), νομιμοποιούν και όλους τους άλλους υποψηφίους να αρχίσουν και επισήμως την προεκλογική τους εκστρατεία, όπως τονίζουν κομματικά στελέχη. «Σφαγή» στην Αττική.

Η μεγάλη «σφαγή» αναμένεται και αυτή τη φορά να γίνει στις περιφέρειες της Αττικής, όπου θεωρείται βέβαιο, λόγω του εκλογικού νόμου, ότι η Ν.Δ. θα απολέσει έδρες ακόμη κι αν κερδίσει τις εκλογές. Στη Β΄ Αθηνών, εκτός από τον Κ. Χατζηδάκη που μετακομίζει από τις Βρυξέλλες, έχει κλείσει και η υποψηφιότητα του Αργ. Ντινόπουλου, καθώς και η μεταγραφή του Δημ. Κωστόπουλου από την Αρκαδία. Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με το 1/3 των υπουργών και υφυπουργών, τον γραμματέα του κόμματος Ελ. Ζαγορίτη και βουλευτές πρώτης γραμμής (Π. Παναγιωτόπουλος, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Κυρ. Μητσοτάκης, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Κατερίνα Παπακώστα κ.ά.), δεν αποκλείεται να προστεθεί στην πορεία και μια υποψηφιότητα από τον χώρο της τηλεόρασης. Στη Ρηγίλλης δεν αποκλείουν να χάσει η Ν.Δ. έως και τρεις έδρες στη συγκεκριμένη περιφέρεια και η εκτίμηση αυτή κάνει ακόμη και προβεβλημένους υπουργούς να χάσουν τον ύπνο τους. Στην Α΄ Αθηνών ενδέχεται να ταράξει τα νερά μια υποψηφιότητα από τις σόου μπίζνες. Η κ. Μπακογιάννη, πάντως, δεν αλλάζει τις ισορροπίες καθώς αντικαθιστά τον Νικ. Κακλαμάνη που πέρασε στη δημαρχία Αθήνας, ενώ από τον συνδυασμό θεωρείται βέβαιο ότι θα μεταπηδήσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας η πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη. Για την Α΄ Αθηνών εξετάζεται η υποψηφιότητα της Φωτεινής Πιπιλή, ενώ στην ίδια περιφέρεια ενδέχεται να είναι υποψήφια η βουλευτής Επικρατείας Ελευθερία Μπερνιδάκη. Επίσης, εξακολουθεί να συζητείται το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας της κόρης του πρώην προέδρου του κόμματος, Αλεξίας Έβερτ.

Τα στελέχη της Ρηγίλλης.

Όσον αφορά τα κεντρικά στελέχη της Ρηγίλλης, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κόμματος Νικ. Ελευθερόγλου στην Α΄ Πειραιώς, ενώ θεωρείται βέβαιη η υποψηφιότητα του Δημ. Κρανιά (υπεύθυνος για τα περιφερειακά ΜΜΕ) στην Αργολίδα. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να κατέβουν οι Απ. Τζιτζικώστας και Κων. Μαργαρίτης, συνεργάτης της κ. Γιαννάκου, ενώ υποψήφιοι θα είναι οι πρώην γενικοί γραμματείς υπουργείων Γ. Τρυφωνίδης (Πρέβεζα), Αθ. Κουλουμπής (Β΄ Αθηνών), Μ. Βολουδάκης (Χανιά). Ακόμη, έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Στ. Μαύρου (Κυκλάδες) και του περιφερειάρχη Θράκης Μιχ. Αγγελόπουλου (Σάμος), ενώ η σύμβουλος του Πρωθυπουργού Όλγα Κεφαλογιάννη θα πάρει στο Ρέθυμνο τη θέση του πατέρα της, Γιάννη Κεφαλογιάννη, που αποχωρεί από την ενεργό πολιτική.

Αν και οι πιθανότητες έχουν μειωθεί σημαντικά, ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει εάν ο Σ. Τσιτουρίδης θα μετακομίσει από το Κιλκίς στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ έχει κλείσει το σενάριο αυτό για τον Χρ. Φώλια, που παραμένει στα Γρεβενά.