Εάν θέλετε να γυμνασθείτε με ασφάλεια, προτιμότερο είναι να κάνετε σέρφινγκ παρά να παίζετε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, σύμφωνα με τα ευρήματα εξαετούς μελέτης σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπράουν κατέγραψαν όλους τους τραυματισμούς σε 10 ερασιτεχνικούς και 22 επαγγελματικούς αγώνες σέρφινγκ, που διεξήχθησαν μεταξύ Μαρτίου 1999 και Σεπτεμβρίου 2005.

Οι τραυματισμοί που εμπόδισαν τους σέρφερ να συνεχίσουν τον αγώνα ή τους οδήγησαν στο νοσοκομείο χαρακτηρίσθηκαν από τους ερευνητές ως «σοβαροί».

Στη διάρκεια των 32 αγώνων, οι ερευνητές κατέγραψαν 6,6 σοβαρούς τραυματισμούς ανά 1.000 ώρες σέρφινγκ- τραυματίσθηκε το 0,5% έως 1% των συμμετεχόντων ανδρών και γυναικών, με τα διαστρέμματα να είναι ο πιο συχνός τραυματισμός, ακολουθούμενα από τα κοψίματα, τους μώλωπες και τα κατάγματα.

Η πρόσκρουση στη σανίδα προκάλεσε το 33% των τραυματισμών, ενώ το 25% προκλήθηκε από κτύπημα στον πυθμένα της θάλασσας. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο; Σύμφωνα με πρόσθετες πληροφορίες που παραθέτουν οι ερευνητές στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Αθλητιατρικής», όπου δημοσιεύεται η μελέτη τους, στο μπάσκετ καταγράφονται 9 σοβαροί τραυματισμοί ανά 1.000 ώρες αγώνα και στο ποδόσφαιρο 18,8 ανά 1.000 ώρες.