ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σ ε άλλες εποχές το ματς του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ θα ήταν για τον ΠΑΟΚπαίκτες, προπονητή, οπαδούς- ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης. Όμως, όλα όσα συμβαίνουν στον «Δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης, έχουν δημιουργήσει μια κάθε άλλο παρά ευχάριστη κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, αφού όλοι οι παίκτες έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους. Αλλά το πρόβλημα δεν αφορά τις απουσίες, αφού το κλίμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι παράξενο. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ περίμενε ότι οι διακοπές των Χριστουγέννων θα βοηθούσαν ώστε να βελτιωθεί η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Η συγκεχυμένη κατάσταση όμως που υπάρχει στα διοικητικά, η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των δεδουλευμένων στους ποδοσφαιριστές σε συνδυασμό με τα μεταγραφικά σενάρια, αλλά και τις παραχωρήσεις παικτών, έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και μάλιστα έντονο στα αποδυτήρια της Τούμπας.

Η φυγή του Τσίγκα αποδυνάμωσε την επίθεση της ομάδας, ενώ η στάση του Μέγκαχεντ δεν αφήνει περιθώρια χρησιμοποίησής του, μειώνοντας κατά μία τις λύσεις στην άμυνα, οι οποίες είναι ούτως ή άλλως μειωμένες, καθώς έχει φύγει και ο Χασιώτης, το συμβόλαιο του οποίου δεν ανανεώθηκε.

Από την άλλη μεριά, η διοικούσα επιτροπή έχει απογοητεύσει και τον κόσμο, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη μικρή ζήτηση που έχουν τα εισιτήρια του αγώνα με την ΑΕΚ. Μέχρι χτες, είχαν πουληθεί μόλις 500 και οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του «Δικεφάλου» είναι ότι ο κόσμος δεν θα ξεπεράσει τις 15.000 το Σάββατο στην Τούμπα. Αριθμός που κρίνεται μικρός, αν σκεφθεί κάποιος ότι πρόκειται για ντέρμπι, το πρώτο για το 2007 και μάλιστα γίνεται κατόπιν μιας μεγάλης περιόδου αγωνιστικής απραξίας.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Η φυγή του Τσίγκα αποδυνάμωσε την επίθεση της ομάδας, ενώ η στάση του Μέγκαχεντ δεν αφήνει περιθώρια χρησιμοποίησής του, μειώνοντας κατά μία τις λύσεις στην άμυνα

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη θεωρούν ότι σε αυτό το παιχνίδι θα κριθεί και η τύχη του Βούκοτιτς στον πάγκο της ομάδας. Ήδη από τις κινήσεις της διοικούσας επιτροπής στα μεταγραφικά φαίνεται ότι δεν υπολογίζουν ιδιαίτερα τον Σέρβο τεχνικό, ενώ μια πιθανή ήττα από την ΑΕΚ θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα και αλλαγές στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Πάντως, χθες, δεν έγινε το εσωτερικό δίτερμα που συνηθίζει να διοργανώνει ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς, προκειμένου να δοκιμάσει την 11άδα που θα χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι που έχει μπροστά της η ομάδα και έτσι αποτελεί γρίφο το σχήμα που θα επιλέξει ο προπονητής του ΠΑΟΚ στο Σαββατιάτικο παιχνίδι.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΙΝΤΙ

Σήμερα στη 1.00 μ.μ. αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο Ζοσέ Στατίρο Ντο Νασιμέντο ή αλλιώς Ίντι. Φυσικά δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί στο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ, όμως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σύντομα.

●●● Χθες, εκδικάστηκε η προσφυγή του Χριστοδουλόπουλου, με την οποία διεκδικεί την ελευθερία του. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ η θέση του παίκτη, που εκφράστηκε χθες εκ νέου κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, είναι ότι αποκλείεται να επιστρέψει στην ομάδα του «Δικεφάλου» και ότι ακόμη και αν δεν δικαιωθεί στην Ελλάδα, θα διεκδικήσει την ελευθερία του μέσω της ΦΙΦΑ.