Η κλινική διαιτολόγος υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου Διατροφής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο κ. Αγγελική Τσαρούχη απαντά ότι μπορείτε να πίνετε το πράσινο τσάι σε μικρότερη ποσότητα, πίνοντας ταυτόχρονα ελληνικά ροφήματα (όπως το τίλιο).

Όσον αφορά τις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε, είναι σημαντικό να ελέγχετε την πρόσληψη πρωτεϊνών τρώγοντας λιγότερο κρέας, ψάρι και πουλερικά από όσα συνιστώνται συνήθως για την ηλικία σας (που είναι 90 γραμμάρια κρέας ή ψάρι ή κοτόπουλο ή όσπρια το μεσημέρι, με λίγο τυρί το βράδυ).

Η ακριβής ποσότητα των πρωτεϊνούχων τροφών θα καθοριστεί σύμφωνα με τις τιμές της ουρίας, της κρεατινίνης και της κάθαρσης της κρεατινίνης, τις οποίες έχετε.

Επίσης, η ποσότητα αλατιού που μπορείτε να λαμβάνετε καθορίζεται σύμφωνα με τον βαθμό στέρησης του νατρίου που θα σας συστήσει ο γιατρός σας.

Ανάλογα, άλλωστε, με τις τιμές καλίου που έχετε, θα καθοριστεί η πρόσληψη φρούτων και λαχανικών (στις υψηλές τιμές, η πρόληψη περιορίζεται).

Θα πρέπει ακόμα να συζητήσετε με τον γιατρό σας πόσο νερό πρέπει να πίνετε, ανάλογα με τον βαθμό νεφρικής ανεπάρκειας που έχετε.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ